iyzico'dan girişimciler için özel paket

Ödeme şirketi iyzico'nun sunduğu iyziStart paketi ile yeni girişimcilerin büyümesi hedefleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ödeme şirketi iyzico, yeni girişimcileri desteklemek amacıyla sunduğu iyziStart paketi ile girişimcilik ekosisteminin gelişimine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Program dahilinde 21 iş ortağı, ulusal ve uluslararası 8 destekçi yer alırken, pakedi kullanan girişimciler de büyümeye odaklanıyor.

iyziStart desteğiyle son bir yıl içinde paketten faydalanan girişimlerin büyüme oranı ortalama yüzde 360 oldu. 4 ülkede ofis ve iş ortaklığı yapılırken, iyziStart'ı kullanan girişimcilerin aldıkları toplam yatırım tutarı 2,3 milyon TL'yi buldu.

Bu hizmetler sayesinde girişimciler, hem BDDK lisanslı hem de Mastercard, Visa ve Amex gibi ödeme şirketleriyle birlikte belirledikleri ve toplamda 200'ün üzerinde güvenlik kriterine sahip olan PCI–DSS sertifikalı bir ödeme kuruluşuyla çalışma şansına da sahip oluyor. Girişimciler, bu sayede işlerini büyütmeye odaklanabiliyor.

Ödeme süreçlerinin tamamını iyzico üstleniyor

iyziStart paketine dahil olanlar, ilk 3 ay boyunca tek çekim işlemlerde komisyon ödemiyor. Bunun dışında, alanında uzman iyzico ekibinden mentorluk desteği veriliyor. Girişimciler, iyzico'nun özel olarak sunduğu "ofis saatleri" ve "networking" etkinliklerine katılabiliyor. Programa dahil olan diğer girişimciler ile sürekli iletişim hâlinde olunması sağlanıyor. Girişimciler ayrıca, iyzico'nun başta AloTech, Amazon Web Services, Salesforce ve Kolektif House olmak üzere global ve lokal destekçilerin sunduğu özel paketlerden de faydalanabiliyor.

"Ekosistemden aldığımızı ekosisteme geri vereceğiz"

iyzico Pazarlama Müdürü Çağdaş Önen, iyzico'nun kuruluşundan bu yana girişimci ekosisteminden aldığı destekle büyüme kaydettiğini belirterek, "Ülkemizdeki girişimcilerimize destek verecek bir model olan iyziStart ile öncelikli amacımız, yolun henüz başında olan girişimcilerimizi, işlerinin temel noktalarından biri olan ödeme alma konusunda desteklemek. Biz iyzico olarak bu noktaya gelirken şunun her zaman altını çizdik: Ekosistemden aldığımızı yine ekosisteme geri vereceğiz. Ülkemiz girişimcilik ekosisteminin kılcal damarları olarak nitelendirdiğimiz kuluçka merkezleri, girişim hızlandırma programları, melek yatırımcılık ağları başta olmak üzere 21 adet iş ortağımızı programa dahil ettik. Onların referanslarıyla şu ana kadar 85 girişimciye ulaşarak onları iyziStart programına yönlendirdik. Bu girişimciler, ödeme almayı iyzico'ya emanet ederken, işlerini büyütmeye odaklandılar. iyziStart programını uluslararası boyuta getirmek adına önemli çalışmaları da planlamaya başladık" dedi.