İzmit, üçüncü modeli bekliyor

Hyundai Avrupa Kıdemli Başkan Yardımcısı Alan Rushforth, Avrupa pazarında yaşanan küçük sınıf rekabetinde i10 modelinin ellerini güçlendirdiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hyundai Avrupa Kıdemli Başkan Yardımcısı Alan Rushforth, Türkiye’deki fabrikalarının üretiminden çok memnun olduklarını belirterek, “Özellikle yeni i10 modelinin Avrupa talebi oldukça iyi gidiyor. Talep artışına bağlı olarak üretimde de önemli bir yükselme bekliyoruz” diye konuştu. 

Cenevre Otomobil Fuarı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Alan Rushforth, Avrupa pazarında yaşanan küçük sınıf rekabetinde i10 modelinin ellerini güçlendirdiğini söyledi. İngiltere ve İtalya pazarlarında i10 ile çok önemli başarılara imza attıklarını belirten Rushforth, bu başarının kendilerine çok büyük tecrübeler kazandırdığını söyledi.

Avrupa’daki rakiplerinin küçük sınıftaki otomobilleri tanıttığını belirten Rushforth, bu modellerin pazara sunulmasının yaklaşık 6 ayı bulacağını söyleyerek, “Bu durum bizim için bir avantaj” olacak yorumunu yaptı.

İzmit Alikahya’daki üretim tesislerinde halen i20 ve i10 modellerini ürettiklerini, üçüncü bir model için de çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Alan Rusforth, “Küçük SUV, crossover sınıfında bir otomobili pazara sunmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu otomobilin nerede üretileceğine dair kararda son aşamaya geldik. Cenevre’de sergilediğimiz Intrada konsepti de bunun bir kanıtı” diye konuştu.

HyundaiAssan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar da fabrikanın mevcut kapasitesinin 215 bin adet olduğunu söyleyerek, “Üçüncü bir modelle 300 bine yükselebilmemiz mümkün” dedi. Ali Kibar, yıl sonunda i20 modelini tamamen yenileyeceklerini, bu aşamayı geçtikten sonra da üretecekleri üçüncü modelin ne olacağını karar vereceklerini belirterek, “Şu anda fabrikamızın mevcut bantlarında dört ayrı modeli üretebilecek kapasiteye sahibiz. İleride üreteceğimiz modelin mevcut platformları kullanacak SUV olması muhtemel” yorumunu yaptı.

Alan Rushforth ve Ali Kibar’ın ismini vermeden, üretimine dair ipuçlarını verdiği SUV modelinin, Cenevre Fuarı’nda gösterilen Intarada, olduğu belirtiliyor.