İzocam, İstanbul Havalimanı’nı temelden çatıya kadar yalıttı
Hizmet verdiği mega projelere ekim ayında açılan İstanbul Havalimanı'nı da ekleyen İzocam, önümüzdeki dönemde yeni kapasite artırımları ve geliştirme yatırımları yapmaya hazırlanıyor. Şirketin pazar payı ise yüzde 20'ye yaklaşıyor. (Leyla İlhan)
LEYLA İLHAN
Isı yalıtımı, gürültü kontrolü, akustik ve yangın güvenliği alanında 53 yıldır üretim yapan İzocam, hizmet verdiği mega projelere ekim ayında açılan İstanbul Havalimanı’nı da ekledi.
İzocam Genel Direktörü Levent Gökçe, “Projeye sadece ürünlerimizle değil, yalıtım alanında verdiğimiz danışmanlıkla da katkı sağladık. İstanbul Havalimanı’nın temelden çatıya, ısıtma tesisatından havalandırma kanallarına kadar yalıtıma ihtiyaç duyulan birçok alanında İzocam ürünleri tercih edildi” dedi. İstanbul Havalimanı projesinin temel yalıtımında İzocam Foamboard ürünleri ve ısı merkezinde İzocam camyünü ve elastomerik kauçuk boru kullanıldığını kaydeden Gökçe, projenin havalandırma sisteminde de yine İzocam camyünü ve taşyünü yalıtım ürünlerinin tercih edildiğini belirtti. Çatı yalıtımı için 400 bin metrekare camyünü levha ve camyünü çatı şiltesi sağladıklarını aktaran Gökçe, “Büyük bir yükü taşıyacak, ulusal ve uluslararası alanda ulaşıma ilerleme ve kolaylık getirecek bu büyüklükte bir projede İzocam ürünlerinin tercih edilmesi bizleri son derece mutlu etti” dedi.
Her ihtiyaca uygun şekilde sundukları ürün ve hizmetlerinin yanında, yalıtım danışmanlığı hizmeti vermelerinin de büyük projelerde tercih edilmelerinin en önemli nedenleri arasında olduğunu söyleyen Gökçe, “Bu kapsamda, çoğu TOKİ projesinde tercih edildiğimiz gibi, hastane, fabrika, jeotermal santral, havalimanı gibi konut dışı büyük yapılarda da tercih edilen bir markayız” diye konuştu.
Levent Gökçe, sadece konutlarda ve binalarda değil; sanayi yapılarında, okul ve hastanelerde, AVM’ler de çatı, zemin ve duvar yalıtımı sağlayan ürünler üretmekle kalmadıklarını aynı zamanda, tesisatlarda, dayanıklı tüketim mallarında, hatta vagonlardan evlerde kullanılan fırınlara, yangın kapılarından güneş kolektörlerine, lojistikten soğuk hava depolarına kadar geniş bir alanda ısı, ses ve yangın yalıtım ürünleri ürettiklerini kaydetti.
100 ülkeye satış yaptı
2017'yi 457,2 milyon TL net satış hasılatı ve yüzde 19 ciro artışı ile kapattıklarını anlatan Gökçe, 2018'in ilk 9 ayında ise net satışlarının yüzde 28 oranında büyüdüğünü açıkladı. Gökçe şöyle konuştu:” Satışlarımızdaki büyüme 2018'de devam ediyor. Toplam yalıtım pazarı içinde yüzde 20’ye yakın bir payımız var ve bu oranla pazar lideri olma konumumuzu güçlü bir şekilde sürdürüyoruz.” Gökçe, “Bugün mineral yün ve XPS’de bölgedeki en büyük kurulu kapasiteye sahibiz. Tesisat, ısı ve ses yalıtımında kullanılan A1 sınıfı yanmaz camyünü prefabrik boru ürünümüzün üretim kapasitesini yüzde 30 üzerinde artırarak 3. boru hattımızı bu sene devreye aldık” diye konuştu.
“Bugüne kadar 100’ü aşkın ülkede çözüm sunduk ve 20 yerleşik bayi ile ihracat faaliyetlerimize devam ediyoruz” diyen Levent Gökçe, “İhracat yaptığımız bölgelerin başında Türk Cumhuriyetleri, Afrika, Balkanlar, Asya ve Orta Doğu geliyor. Ağırlıklı olarak bina ve sanayide kullanılan yalıtım ürünlerinin ihraç ediyoruz. Son 5 yılda ihracattan elde ettiğimiz satış geliri 160 milyon doları buldu. Önümüzdeki 5 yıl 150 milyon doların üzerinde ihracat yapmayı hedefliyoruz” dedi.