JLT dünyanın en büyük brokeri oldu

Reasürans brokeri Jardine Lloyd Thompson 2015 yılının En Büyük 50 brokeri sıralamasında zirveye yerleşti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

2015 yılı başında Türkiye’de kendi adıyla ofis açan reasürans brokeri Jardine Lloyd Thompson (JLT) 2015 yılının En Büyük 50 brokeri sıralamasında zirveye yerleşti.

Insurance Times ve IMAS’ın 2015 yılı En Büyük 50 Broker listesi yayımlandı. Son yıllarda adından sıkça söz ettiren  Jardine Lloyd Thompson (JLT) listede ilk sıraya oturdu. Listenin bundan önceki ilk sırasında yer alan Aon ise listede 3.sıraya geriledi. Listenin ilk 5 sırası, JLT, Marsh, Aon, Willis ve Gallagher şeklinde oluştu. Listedeki ilk 5 sıradaki isimler değişmedi.

JLT Türkiye CEO’su Servet Gürkan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük brokeri olmalarının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek: “JLT her yıl emin ve sağlam adımlarla büyüyor. Dünyanın en büyük brokeri listesinde bu konuma gelmemiz sürdürdüğümüz istikrarlı ve kaliteli çalışmaların en somut sonucudur.  Öte yandan JLT, 2015 yılı itibariyle Türkiye’de kendi adı altında yatırım yaparak uluslararası tecrübelerini ülkemize getirmeye başladı. Dünyanın en büyük brokeri olmanın verdiği güç ve sorumlulukla bundan sonrada önemli yatırımlara güvence sağlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.  

Insurance Times ve IMAS’ın 2015 yılı En Büyük 50 Broker listesinin geri kalan sıralamalarında da önemli değişimler yaşandı. RK Harrison’u satın aldıktan sonra 3 sıra yukarıya fırlayan Hyperion kendine 8.inci sırada yer bulurken, şirketin Perkis Sale ile süren birleşme görüşmelerinin olumlu sonuçlanması durumunda önümüzdeki yıllarda kendine ilk 5’te yer bulması bekleniyor. Kendine 18.sırada yer bulan Jelf’in Marsh ile birleşme görüşmeleri sürerken bu yıl listeye Markerstudy 22.inci, Integro ise 26.sıradan girme başarısını gösterdi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir