Kadına yönelik çalışmaları ödüllendirildi

COATS Türkiye, İSO'nun Türkiye’nin 1.000 büyük sanayi kuruluşu arasında yapılan çalışmada en başarılı ilk üç firmadan biri seçilerek “KEFEK Farkındalık Ödülü'ne layık görüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bursa - Dünyanın lider dikiş ipliği üreticisi ve global tedarikçisi COATS Türkiye, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun (KEFEK) 8. kuruluş yıldönümü kapsamında düzenlenen “KEFEK Farkındalık Ödülleri” töreninde, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) Türkiye’nin 1.000 büyük sanayi kuruluşu arasında yapılan çalışmada en başarılı ilk üç firmadan biri seçilerek ödüle layık görüldü.

Törende COATS Türkiye adına ödül, Yönetim Kurulu Başkanvekili Erhan Aras’a, Başbakan Binali Yıldırım tarafından takdim edildi. COATS Türkiye Yönetim Kurulu Başkanvekili Erhan Aras, COATS Türkiye olarak yaptıkları çalışmalarla kadının statüsünün iyileştirilmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını vurgulayarak; “Kadının iş hayatında aktif olmadığı toplumlarda kalkınmadan söz etmek mümkün değil. Türkiye’nin daha hızlı ve güçlü bir şekilde büyüyebilmesi için kadının iş hayatına katılımının arttırılması gerektiğine inanıyoruz” dedi. Siyasetten ekonomiye, kültür-sanattan eğitime kadar kadının, hayatın her alanında daha fazla yer almasıyla Türkiye’nin gelişeceğine dikkat çeken Erhan Aras; COATS Türkiye olarak, kadın istihdamının arttırılmasına yönelik her türlü çalışmaya destek verdiklerini söyledi. Aras şunları söyledi: “Türkiye’nin 1.000 büyük sanayi kuruluşu içerisinde aldığımız ödülün mutluluğunu yaşıyor ve bu ödülü toplumsal hayatımızın temeli olan kadınlarımıza atfediyoruz. Bu ödül ayrıca, bizlerin gelecek hedeflerine emin adımlarla ilerleme noktasında önemli bir motivasyon kaynağı olacaktır. Bu vesile ile yeni kreş binamızın açılışının 2018 yılı içerisinde yapacağımızı bildirmekten büyük mutluluk duyuyoruz.”