Kale, geliştirdiği inovatif ürünü dünyaya ihraç edecek

Kale, yeni teknolojiyle geliştirdiği ‘KASK’ adlı ürün ile dünyaya ihracat yapmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kale Alarm, nesnelerin internetini kullanarak yeni bir ürün geliştirdi. ‘KASK’ (Kale Alarm Sistemleri Kilidi) adını verdikleri ürünün dünya patentinin kendilerinde olduğunu ifade eden Kale Güvenlik Sistemleri Direktörü Serkan Karasu, ürünün son kullanıcı testlerini yaptıklarını ve yakın zamanda ürün lansmanı yapacaklarını belirtti.

Bu kilit sistemiyle hırsızı kapıda durduracaklarını belirten Karasu ürünü şöyle anlattı: “Son kullanıcı testlerimiz başarılı gidiyor. Bu ürün ile beraber nesnelerin internetini kullanarak kilitlerimizi ve elektronik panelimizi konuşturabiliyoruz. Böylece hırsızı kapıyı kurcaladığı anda kapıda durduracağız. Türkiye ve dünyada bir ilk olan ürün son derece inovatif. Türkiye’nin dünyaya ihraç edeceği katma değerli bir ürün olacak. Yerli sermaye ve yerli Ar-Ge unsurlarıyla ortaya çıkmış, tamamen milli yazılım.”

Elektronik güvenlik her yıl gelişiyor

Elektronik güvenliğin her yıl geliştiğini söyleyen Serkan Karasu, “Türkiye’de de konut satışlarıyla beraber güvenlik sistemleri satışlarında artış bulunuyor” dedi. Kale Endüstri Holding bünyesinde çalışan Kale Alarm, ev, ofis ve iş yerlerine merkezi bir güvenlik paneli kurarak algılayıcılarla paneli sinyal üretir hale getiriyor. GSM, karasal hatlar veya internet üzerinden 7 gün 24 saat çalışan izleme merkezine sinyaller aktarıldığını kaydeden Karasu, izleme merkezinde çalışanların bu sinyalleri izleyip yorumlayarak olası durumlar karşısında ev, ofis sahiplerine ya da kolluk kuvvetlerine haber verdiklerini ifade etti. Türkiye’de elektronik güvenlik sistemlerini hem satıp hem de kiralayan şirket, 81 kişiye istihdam sağlıyor.

2017’de mobil aplikasyonunu güncelleyecek

Türkiye’de güvenlik sektörünün hızla büyüdüğünü belirten Karasu, “Her yıl yaklaşık yüzde 50 büyüme trendi içindeyiz ve bu da bizi gelecek için motive ediyor. Teknoloji ve güvenlik alanında yatırımlarımıza devam kararımız var” diye konuştu. Sektörün mobil kullanımına daha fazla yöneleceğini düşündüklerini ifade eden Serkan Karasu şöyle devam etti: “Var olan mobil uygulamamızı beklentilere cevap verecek şekilde güncelleyerek, kullanıcılarımıza hazır hale getirdik. Güncelleme ile birlikte uzaktan açma-kapama ile alarmın açık ya da kapalı kaldığında mobile bildirim de gelecek. Çok yakında tüketicilerimize lansmanını gerçekleştireceğiz. Ayrıca kamera sistemlerinin yanı sıra 2017 yılının ikinci yarısında da tüketicilerin ihtiyaçlarına cevap verecek doğrultuda akıllı ev sistemlerini de bu mobil uygulamaya dahil edeceğiz.” Kale Alarm, soygun alarmı, su baskını, sağlık, yangın, gaz kaçağı, kamera izleme ve destek hizmetleri alanında kullanıcılara hizmet sunuyor.