Kaleseramik'ten yılın ilk ihracatı

Firma, ilk ihracatını Kanada, İngiltere ve Suudi Arabistan'a yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çanakkale'nin Çan ilçesinde faaliyet gösteren Kaleseramik, yılın ilk ihracatını Kanada, İngiltere ve Suudi Arabistan'a gerçekleştirdi.  

Kale Nakliyat Genel Müdürü Ahmet Sert, fabrikada düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Avrupa'nın 3'üncü, dünyanın 12'nci büyük seramik karo üreticisi konumunda olduklarını söyledi. 

Sert, bu önemli seviyeye, tek noktadan, Türkiye'den ihracat yaparak ulaştıklarını belirterek, şunları kaydetti: 

"Şirketimiz 66 milyon metrekare yıllık üretim kapasitesiyle tek alanda üretim yapan dünyanın en büyük seramik kuruluşudur. Türkiye'de yüzde 30'a ulaşan pazar payımızla sektörde liderliğimizi sürdürüyoruz. Bugün Avrupa'dan Amerika'ya, gelişen Ortadoğu'dan Afrika pazarlarına kadar 400'ü aşkın ihracat noktamız bulunuyor ve 100 ülkede Kale Grubu'nun ürünleri satılıyor." 

Genel Müdür Sert, Çanakkale Seramik, Kalebodur ve Kale'nin yanı sıra Edilcuoughi ve Edilgres markalı ürünleri yurt içi ve uzak coğrafyalardaki showroomlarda tüketicilerle buluşturduklarını kaydetti. 

Konuşmanın ardından kurban kesildi ve seramik karo yüklü tırlar yola çıkarıldı. 

Bu arada, yılın ilk ihracatını Kanada, İngiltere ve Suudi Arabistan'a gerçekleştiren Kaleseramik, ilk yurt içi sevkıyatını ise Trabzon, İstanbul ve Antalya'ya yaptı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir