Kartal’ı dönüştürecek ofisler satışa çıkıyor

DAP Yapı ve Emlak Konut GYO ortaklığında Kartal’da gerçekleştirilen İstmarina projesindeki ofis alanları satışa çıkıyor. Bölgenin dönüşümünü önemli oranda tetikleyecek olan projedeki ofisler metrekaresi 6 bin 800 liradan satılıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

yavuz-karaman.png

DAP Yapı tarafından İstanbul’da kentsel dönüşümün en yoğun yaşandığı ilçelerden biri olan Kartal sahilinde inşa edilen İstMarina’nın ofisleri için ön talep dönemi başlıyor. TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO iş birliği ile geliştirilen projedeki ofis alanları 100 bağımsız bölümden oluşuyor. Lansman öncesi avantajlı fiyatların sunulacağı İstMarina’nın ofisleri deniz ve Adaları görecek. 

Ön talep dönemi başlayan ticari ünitelerin büyüklüğü 40 ile 75 metrekare arasında değişiyor. İstMarina’nın ofisleri, tıpkı konutlarda olduğu gibi yatırımcılara da hitap ederken, ofisler metrekaresi 6 bin 800 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. 

Ön talep döneminde avantajlı fiyatlardan yararlananların önümüzdeki dönemde çok kazançlı çıkacağını belirten DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “İstanbul’un şu anda yatırım değeri en yüksek bölgelerinden biri kuşkusuz Kartal” dedi. Ziya Yılmaz, Kartal’ı ve çevresini bu denli değerli kılan etkenlerin bulunduğunu anlatarak, “Her şeyden önce bölgenin yanı başında Sabiha Gökçen Havalimanı var. Bu sayede dünyaya erişim çok kolay. Türkiye’nin büyük şirketlerinin yönetim yerleri Kartal ve çevresinde. İş dünyasının yanında, markalı konut projelerinin merkezi de Kartal oldu. İnsanlar Kartal’dan sadece yatırım yapmak için değil, ailesiyle birlikte yaşamak için de ev ve ofis satın alıyorlar” diye konuştu. Bugüne kadar yapılan ve planlanan yatırımlarla beraber Kartal’da fiyatların katlanarak arttığını dile getiren Yılmaz, DAP Yapı ve Emlak Konut GYO ortaklığında Kartal’da gerçekleştirilen İstmarina projesindeki ofis alanları satışa çıkıyor. Bölgenin dönüşümünü önemli oranda tetikleyecek olan projedeki ofisler metrekaresi 6 bin 800 liradan satılıyor. “Kartal ve bu bölgede gayrimenkul alımı, rekor prim oranıyla kazançlı yatırıma dönüşüyor. Bölgedeki gelişmelere baktığımızda Kartal’ın ve çevresinin hem bugününün, hem de yakın geleceğinin parlak olduğunu söyleyebiliriz” dedi. 

Küçük bir şehir gibi 
Ziya Yılmaz, Kartal’ın, Kuzey Marmara Otoyolu, 3. Havalimanı, 3. Köprü, Çanakkale ile İzmit Körfez Geçiş Köprüleri ve İstanbul – Ankara Yüksek Hızlı Tren hattının çok yakınında konumlandığını anlatarak, şunları söyledi: “Bu doğrultuda bölgede gayrimenkul sektörü için altın bir çember oluşuyor. Doğusunda Anadolu Yakası’nın sanayi ve üretim merkezi, batısında sürekli gelişen bir hayatın olduğu Kartal’dan günde 1 milyon kişi geçiş yapıyor. Türkiye sanayisinin yüzde 35’ini barındıran İzmit-Kocaeli hattından da bu bölgeye ticari anlamda olumlu yansımalar oluyor. Kartal’ın, İstanbul’un parlayan yıldızı olmasında büyük yatırımların etkisi var. Önünde mega yat marina alanı bulunan, içinden hızlı tren geçen, özel okulu, hastanesi, deniz manzaralı çarşısı, restoranları ve oteliyle donanmış küçük bir şehir geliştiriyoruz. Rezidans, konut ve ofis alanlarını bu şehrin merkezine yerleştirdik.” 

Ziya Yılmaz, Anadolu Yakası’nda sahil şeridinde yapılan düzenlemelerin bölgenin değerini artırdığını vurgulayarak, bu yakanın merkezi olması planlanan Kartal’ın kentsel dönüşüm projesiyle İstanbul için, uluslararası alanda da ilgi odağı haline gelebileceğini söyledi. Yılmaz, yeni merkezin metro, marmaray ve deniz ulaşımı ile İstanbul’un tüm alanlarına, Sabiha Gökçen Havalimanı ile yurtiçi ve yurtdışına bağlandığını vurguladı.