Kayhan Tekstil ihracatını 3’e katlamayı hedefliyor

Kayseri'de faaliyet gösteren Kayhan Tekstil, 'Şu anda üretimimizin yüzde 30'unu ihraç ediyoruz. Gelecek yıllarda bu rakamı artırmayı hedefliyoruz' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Arzu BAĞCI

KAYSERİ - Kayseri'nin ilk kot fabrikası ünvanını taşıyan Kayhan Tekstil, dikimden paketlemeye kadar tüm süreçleri bünyesinde barındırıyor. Denimart ve Ottomama markaları ile 2-14 yaş grubundaki kız ve erkek çocuklara koleksiyonlar hazırlayan Kayhan Tekstil'in, 20 ülkeye satışı bulunuyor. Kayhan Tekstil, şuanda üretiminin yüzde 30'u olan ihracatını 3 katı artırmayı istiyor.

Yarım asırı aşkın süredir giyim sektöründe faaliyet gösterdiklerini söyleyen Kayhan Tekstil Genel Müdürü Mehmet Kayhan, “1956 yılında Mahir Pantolon ismi ile dedemiz Mehmet Kayhan tarafından kurulan firmamızı, hep daha iyiye taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üçüncü kuşak yönetimini bizler devraldık. Her kuşak değişiminde bünyemize yenilikler kattık. DenimArt ve OttoMama markalarımız ile tüm dünya ülkelerine satışlarımız var. Toptan mağaza,ulusal ve uluslararası fuarlar ile satışlarımızı devam ettiriyoruz. Şu anda üretimimizin yüzde 30'unu ihraç ediyoruz. Gelecek yıllarda bu rakamı artırmayı hedefliyoruz’’dedi.

20 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini ifade eden Kayhan, “Yurt içinde 200 mağazada ve yurtdışında ise 70 noktada satışımız var. Güney Amerika’dan, Mısır’a, Kırgızistan’dan Libya’ya kadar yaklaşık 20 farklı ülkeye ihracat yapıyoruz. Arap ülkelerine satışlarımızı artırmaya çalışıyoruz. İstanbul’daki mağazamız ile gelecek yıllarda ihracat oranımızı büyütmeyi hedefliyoruz. Yurtiçinde ise müşterilerimizi kârsızlık ve uzun vadeler yüzünden korumayı düşünüyoruz. Markalaşmanın önemini ilke edinmiş, yenilikçi ve koleksiyon üretebilen bir yapı ile üretim ve ticaret hayatımıza devam edeceğiz’’ diye sözlerine ekledi.

Yıllık 750 bin adet üretim kapasitelerinin olduğunu belirten Kayhan, “2015 yılının başlarında İstanbul’da yurtdışı satış mağazamızı ve merkez ofisimizi açtık. Merter Tekstil Merkezi’nde bulunan mağazamız 4 katlı ve 480 metre kareden oluşuyor. Koleksiyonumuzu hazırlayan tasarım ofisi, modelhane ve kalite kontrol birimimiz burada bulunuyor. İstanbul ve Kayseri’deki fabrikamızda 125 kişi istihdam ediyoruz ’’diye belirtti.