Kayseri Şeker, kârlılıkta Türkiye 38'incisi

Kayseri Şeker, Türkiye'nin 500 Büyük sanayi kuruluşu arasında ciroda 97'nci olurken karlılık sıralamasında Türkiye 38'incisi oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kayseri Şeker Fabrikası, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen Türkiye'nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşları listesinde kar oranına göre Türkiye 38'incisi oldu. 

Kayseri Şeker Fabrikası'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Yozgat'ın Yenifakılı ilçesinde çiftçilerle bir araya geldi. 

Akay, burada yaptığı konuşmada, Kayseri Şeker'in Türkiye'nin 500 Büyük sanayi kuruluşu arasında ciroda 97'nci olurken karlılık sıralamasında Türkiye 38'incisi olduğunu ifade etti. 

Kayseri Şeker Fabrikası'nın artık Türkiye'nin kendi sektöründe en güçlü kuruluşlarından birisi haline geldiğini vurgulayan Akay, şunları kaydetti: 

"Biz Kayseri Şeker olarak geçen sene elde etmiş olduğumuz karla Kayseri'de vergi rekortmeni olduk.  Kayseri Şeker Fabrikası 60 yıldır var ama böyle bir başarı yaşanmadı. Biliyorsunuz 4-5 sene önce Kayseri Şeker Fabrikası'nı bataktan çektik çıkardık. İşte bu başarıların devam etmesi lazım. Bu çerçevede bu seneki karımız da, başarımız da yine Türkiye'de tescillendi."  

İstanbul Sanayi Odası'nın 500 büyük sanayi kuruluşu değerlendirmesine göre Kayseri Şeker Fabrikası'nın Türkiye'de cirosuna göre ilk 100 şirket arasında ciroda 97'inci, 126 milyon lira karlılıkla ise Türkiye 38'incisi olduğunu bildiren Akay, " Karlılık farkının bu şekilde olması bizim hep birlikte topyekun elde etmiş olduğumuz başarının sonucu. Çiftçimizin, çalışanımızın yönetimimize vermiş olduğu destek önemli. Bu destek  yönetimin de doğru ve başarılı  iş yapmasının göstergesi ve sonucu. Katkısı olan herkesi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir