Keskinoğlu, kümesten canlı yayına başladı

Keskinoğlu, tavuk üretimiyle ilgili kafalardaki soru işaretlerinin giderilmesi için tesislerinde internet üzerinden canlı yayına başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hormon ve antibiyotik iddialarıyla tavuk tüketiminin azalması, sektörün önemli oyuncularından biri olan Keskinoğlu’nu harekete geçirdi. Keskinoğlu, akıllardaki soru işaretlerini gidermek için tesislerinden internet üzerinden canlı yayına başladı.
 
100 bin dolar yatırımla açtığı Internet TV’nin tanıtım toplantısında konuşan Keskinoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Keskin Keskinoğlu, ortaya atılan iddiaların ardı arkası kesilmeyince kümesteki tavukların 7 gün 24 saat izlenebileceği "Keskinoğlu İnternet TV"yi kurduklarını söyledi.
 
Kurulan İnternet TV ile etlik piliç kümeslerinin her zaman izlenebileceğini söyleyen Keskinoğlu, bu projeyle; kamuoyunun kafasındaki soru işaretlerini gidermeyi amaçladıklarını belirtti.
 
Etlik piliçlerin 'Broiler' isimli kümeslerde serbest dolaştırılarak yetiştirildiğini söyleyen Keskinoğlu, "Bu hayvanların hepsi çok rahat bir şekilde eşinme, tüneme ve dolaşma alanlarına sahipler. AB standartlarına uygun olarak 1 metrekare alana 14 adet Broiler tavuk düşüyor. Türkiye'de bütün etnik tavuk yetiştiriciliği yerde yapılmaktadır. Hayvanlar üst üste sıkış-tepiş değildir. Bu, dünya standartlarında ne ise Türkiye'de de bire bir aynıdır. Kafeste kesinlikle üretim yapılmamaktadır" diye konuştu.
 
"İddialarla ilgili hukuki işlemler başlatıldı"
 
Son bir yıldan beri bilgi kirliliğinden ötürü piliç etinden uzaklaşma başladığını söyleyen Keskinoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Herkesin kafasında  "piliç eti çok hızlı büyüyor”, antibiyotik ve hormon kullanılıyor", "GDO'lu hammadde kullanılıyor" gibi soru işaretleri olduğu için aileler piliç etinden uzaklaşmaya başladı. Bu da sektörü oldukça etkiledi. İnsanlar piliç eti tüketmediği için büyük entegreler maliyetini altında piliç eti satıyor. Tüketimin azalmasından kaynaklı maalesef üretimde de daralma olmuştur”
 
Söylentilerle ilgili çeşitli hukuki işlemler başlatıldığını da paylaşan Keskinoğlu, “Doğru bilgi vermeyerek halkın kafasını karıştırıp, halkı yanlış yönlendirmeyle ilgili bütün davalar sırayla açılmaya başlandı. Şu anda sonuç alınan bir dava yok. İnşallah en kısa zamanda bir sonuç alınır. Sektör bu konunun üzerine gidiyor. Bundan sonra biz Keskinoğlu grubu olarak canlı yayınlara katılarak insanları daha fazla bilgilendireceğiz. İnsanların en ucuz proteinden mahrum kalmasını istemiyoruz” dedi.

"Türkiye'de üretilen tohum %100 GDO'suzdur"

Keskinoğlu, Türkiye'de üretilen mısırın yem sektörünün ihtiyacını karşılayacak kapasiteye ulaştığını söyleyerek, "Son dönemlerde Tarım Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar sayesinde şu anda sektörün ihtiyacı olan mısır üretimi karşılanmakta.  Türkiye'nin bu seneki mısır üretimi 5,5 milyon ton, sektörlerin ihtiyacı olan mısır ise 4,5 milyon ton. Bu demek oluyor ki Türkiye artık mısır ithal eden bir ülke olmaktan çıkmış, mısır ihraç eden bir ülke haline gelmiştir. Türkiye'de üretilen mısır yüzde 100 GDO'suzdur. Türkiye'de GDO'lu mısır ve soya üretmek tamamen yasaklanmıştır. Ancak Türkiye'ye bundan önceki yıllarda ihtiyaç olduğu için giren mısırda Tarım Bakanlığı'nın AB normlarında kabul ettiği bazı genler vardı. Onlar serbest değil. Şu anda ise Türkiye'nin yurt dışından mısır ithal etme gibi bir durumu yoktur" dedi. 
 
"AB ne yaparsa yapsın Türk piliç etini alacak"
 
Avrupa Birliği'ne tavuk ihracatının yapılmaması ile ilgili soruyu yanıtlayan Keskinoğlu, "AB'ye 2009 yılında işlenmiş ürünlerin ihracatına başlamıştık. 3 ayda Türkiye AB'de işlenmiş ürün pazarında marka haline gelmeye başlayınca çeşitli politik nedenler bahane edilip Türkiye'nin AB'ye piliç eti satışı durduruldu. Şu anda Türkiye’deki tesisler AB'den üstün, artımız var eksimiz yok. Bir tek Keskinoğlu değil diğer tesisler de hijyene oldukça önem veriyor. AB ne yaparsa yapsın en sonunda Türk piliç etini alacak. 3 gün önce yine bir heyet geldi, yine daha önce de gelmişti. Bu demek oluyor ki yakın bir zamanda AB Türk piliç etini alacak. Nasıl süt ve süt ürünleri ihracatı yapılmaya başladıysa aynı şekilde AB'ye tavuk ihracatı yapılacak. Türk piliç etinin AB'ye girememesinin sebebi Türkiye'nin AB'ye girememesi gibi politiktir"

Bu konularda ilginizi çekebilir