Kılıç Nakliyat rotayı liman lojistiğine çevirdi

Proje lojistiğinde atağa geçerek son bir yılda önemli işlere imza atan Kılıç Nakliyat’ta büyüme hızlanıyor. Şirketin yeni büyüme alanı ise liman lojistiği olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SABİHA TOPRAK

Kılıç Group, son 1 yılda proje taşımacılığında uyguladığı stratejiyle, Türkiye’nin önde gelen limanlarının yükleme ve boşaltma organizasyonlarını üstlenerek bu alanda öne çıktı.

2017’de ağır taşıma hizmetlerinde, Türkiye’ye ilk defa gelecek olan 250 ton yükleme kapasiteli , iş makinaları yatırımı yapan Kılıç Lojistik, ağır tonaj makinalarının geçtiğimiz Ekim ayı itibarıyla Türkiye’ye girişini sağlıyor. Kılıç Lojistik Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kılıç, 2017 yılı sonunda yaptığı yatırım hamlesiyle ağır yük taşımacılığında büyüyen firmanın, 2019 yılı başlangıcı ile de liman lojistiği konusunda büyümeyi hedeflediğini ifade etti. Kılıç Lojistik olarak hizmet çeşitliliği ve farklı sektörlere yönelik uzmanlıklar geliştirmeyi önemsediklerini kaydeden Kılıç,, “Büyümemiz de mevcut devam eden işlerimize ek olarak yeni girdiğimiz alanlardan gelecek" dedi.

Son 1 yılda 250 ton taşıma kapasiteli özel çekici ve dorse yatırımlarımlarının toplam 10 milyon euroya ulaştığı bilgisini veren Kılıç, “Bu yılın başında, ciddi bir mühendislik çalışması ile ağır taşımacılıkta dünya devi firmanın imalatına başladığı ilk makinamızın Aralık ayında Türkiye’ye girişini sağlayacağız. Toplam 7 adet 250 ton taşıma kapasiteli özel ekipmanımız ile ağır tonaj taşıma kapasiteli dorsemizi, Türkiye’nin önde gelen limanlarında hizmete sunacağız. Hizmet çeşitliliği ve sektörel uzmanlaşmayı önemseyen stratejimiz ile sektör içindeki gelişimimizi yatırımla destekliyor, sürekli hizmetlerimizi geliştirmeye çalışıyoruz” ifadesini kullandı. Firmanın merkezinin Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde olduğunu dile getiren Kılıç, İskenderun’da da şubesi bulunan firmanın yıllık 5.5 milyon tona yakın demir elleçlendiğini, konteyner elleçleme miktarının ise yıllık 10 bin TEU olduğu bilgisini verdi.

Enerji ve gayrimenkule de yatırım yapıyor

Her yıl yüzde 20’nin üzerinde büyüdüklerini söyleyen Kılıç, bu yıl hizmet çeşitliliğini artıracaklarını iletti. Farklı taşıma modlarında hizmet vermeye hazırlandıklarını söyleyen Kılıç, enerji ve gayrimenkul sektörüne yönelik yatırımları da olduğunu belirterek bu yıl iki alanda da yatırımların artarak devam edeceğini dile getirdi. İskenderun’da yeni bir akaryakıt yatırımı yaptıklarını belirten Kılıç, ”İskenderun’da Viaport benzeri bir yatırıma hazırlanıyoruz. Kocaeli’nde gayrimenkul projemiz yakında başlıyor. Bu yıl Gebze ve İskenderun’da antrepo yatırımlarımız olacak” dedi. Akıllı lojistiğin önemine de vurgu yapan Kılıç, “ “Bütün araçlarımız 2018 model. CPS sistemi ile hangi aracın hangi noktayı ve hangi güzergahı kullanması gerektiğini hem yönetiyoruz hem de takip ediyoruz. Doğru aracı doğru işte kullanmaya dikkat ediyoruz” diye konuştu.