Kim İzmirli market zinciri Denmar'ı satın aldı

Kim Marketler zinciri mayıs ayı itibariyle 11 şube ile İzmir'de faaliyet gösterecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yerli perakende sektörü firmalarından Kim Marketler zinciri, İzmirli market zincirlerinden Denmar Marketleri satın aldı.

Kim'den yapılan açıklamaya göre, Kim, mayıs ayı itibariyle 11 şube ile İzmir'de faaliyet gösterecek. Doğrudan yatırım ve satın almalarla büyümesini sürdüren Kim, İstanbul ile başladığı yatırımlarını Marmara Bölgesi ve yurt dışında devam ettiriyor. Türkiye genelinde mağazalaşmak için ilk adımı atan Kim, İzmir merkezli süpermarket zinciri Denmar Marketleri ile satın alma görüşmelerini tamamladı. Kim, ilk etapta 10 bin 500 metrekare büyüklüğünde 11 süper marketi bünyesine ekleyecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kim Genel Müdürü Hamit Akçay, İzmir ve Ege bölgesindeki yatırımlarının bu satın almayla sınırlı kalmayacağını belirterek, grup olarak Türkiye genelinde satın alma teklifleriyle yakından ilgilendiklerini, gerek yerel gerekse de bölgesel anlamda yeni görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

Uygun lokasyon ve maliyet avantajları yakaladıklarında daha büyük çaplı satın almalara hazır olduklarını vurgulayan Akçak, "Perakende pazarında yaşanan daralma ve karlılıklardaki azalmayla birlikte rekabet artık mahalle aralarına kadar indi. En hızlı, kaliteli ve uygun fiyattan satan hep bir adım önde yer alıyor. Gelinen yoğun ve yıkıcı rekabet koşulları perakende işletmelerin karlıklarını aşağıya çekmiş bulunmaktadır. Bu sebeple sektörde son yıllarda küçük veya büyük ölçüde konsolidasyonlar artmıştır. Bu yönelimin devam edeceği 2015-2020 yılları arasında sektörde operasyonel faaliyetlerini iyi yönetemeyen işletmelerin pazardan çekileceği ve güçlü oyuncuların yola devam edeceği bir döneme gireceğiz" değerlendirmesinde bulundu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir