KOBİ'lere yüzde 40 tasarruf imkanı

Turkcell, KOBİ'lere sağladığı kurumsal çözümlerle şirketlerin teknolojik yatırımlarında masraflarını yüzde 40’tan başlayan oranda azaltıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Selçuk Altun - dunya.com

Teknoloji çağının yaşandığı günümüzde, işletmelerin ayakta durması ve büyümesi için bu alanda yapılacak yatırımlar çok ciddi önem taşıyor. Bu yatırımlar aynı zamanda işletmelere çok büyük yükleri de beraberinde getirebiliyor. 

Ancak, GSM operatörlerinin kurumsal tarafta sağladığı hizmetler bu alanda eksiklerini kapatmak isteyen şirketlere önemli fırsatlar veriyor. Bugün Türkiye'de faaliyet gösteren 3 GSM şirketi de bu alanca çok ciddi atılım gerçekleştiriyorlar. 

Kurumsal tarafta verilen hizmetler, şirketlerin yapacakları donanım yatırımını minimumda tutup asıl işlerine odaklanmasını hedefliyor. 

35 milyonu aşkın kullanıcıyla Türkiye'nin en büyük GSM operatörü olan Turkcell, kurumsal tarafta da pazarın hakimi durumunda. 

DÜNYA'ya özel açıklamalarda bulunan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı ve Kurumsal Pazarlama ve Satış Direktörü Selen Kocabaş, kurumsal çözümlerin şirketlere sağladığı faydaları ve bu alandaki çözümlerini anlattı. 

Kurumsal hizmetlerinin KOBİ’lerin maliyetlerini azaltarak işlerini büyütme konusunda yardımcı olduğunun altını çizen Kocabaş, tüm sektörler için farklı çözümler sunduklarını vurguladı. 

Bunun için Turkcell'in 2 bin 200 kişilik satış ekibi ve 1000 kişilik de çağrı merkezi kurduğu bilgisini veren Kocabaş, satış ekiplerinin şirketlere yılda 1,2 milyon ziyaret yaptığını aktardı. 

KOBİ'lere yüzde 40 tasarruf imkanı

Turkcell'in geleceği şekillendirecek yeni teknolojilere hazır olduğunu ifade eden Selen Kocabaş, "AkıllıBulut" hizmetleriyle, özellikle KOBİ’lerin donanım ve yazılım satın alma, lisans güncelleme, sistem işletiminin yanında bu teknolojileri kullanacak kalifiye personel istihdam etme, sistemlerin sürekliliği ve güvenliğini sağlayarak internette erişim masraflarını yüzde 40’tan başlayan oranda azaltabilmelerini sağladıklarını vurguladı. 

Kocabaş, "Örneğin, 25 kişilik bir işletme, tüm bu hizmetleri Turkcell AkıllıBulut ile aldığında, altyapıda yüzde 73, yazılımda yüzde 82 ve genel toplamda ortalama yüzde 80 tasarruf elde edebiliyor" dedi.

Veri merkezleri hakkında da bilgi veren Kocabaş, şu şekilde konuştu: "Veri merkezlerimizin, bilgiye erişimden en kritik konular olan hız, süreklilik ve güvenirlilik koşullarını mükemmel şekilde karşılayacak alt yapısı bulunuyor. Turkcell Superonline ile Türkiye’nin 75 iline dokunan 33 bin kilo metre fiber internet ağımız, sürekli güçlendirdiğimiz 3G mobil şebekemiz, toplam 7 lokasyonda büyüklüğü 6000 metrekareye ulaşan veri merkezlerimiz var. 1.150 bilgi teknolojileri çalışanımız, geniş iş ortağı ekosistemimiz (HP, Microsoft, EMC, Cisco, VMware, Oracle), 9 bin çağrı merkezi çalışanımız ve bin 200 satış yöneticimiz ile müşterilerimizi tümüyle yedekli, esnek altyapımız üzerinde, tanımına uygun gerçek bir bulut deneyimine davet ederek farklılık yaratıyoruz."  

"Makineleri konuşturarak ekonomiye 1,5 milyar TL kazandırdık"

Turkcell'in kurumsal çözümleri hakkında bilgi veren Kocabaş, bugün itibariyle makineler arası iletişim (M2M) çözümlerinin 1,6 milyondan fazla nesnenin uzaktan yönetilebilmesini sağladığını söyledi. 

Kocabaş, "Turkcell, M2M uygulamalarıyla yalnızca 2013 yılında ülke ekonomisine sağladığımız katkı 1,5 milyar TL’yi aştı. Turkcell akıllı araç çözümleri sayesinde ise sadece trafikteki araçların yakıt tüketiminin azalmasıyla 2013’te 500 binden fazla araçta 1 milyar TL tasarruf sağlanmış oldu" dedi.

Bu alanda (M2M) toplam pazarın üçte 2’sine kendilerinin sahip olduğunu belirten Kocabaş, bunun çok hızlı bir şekilde büyüyeceğini ve 1,6 milyon rakamının 30-40 milyona çıkmasını beklediklerini söyledi. 

Türkiye’nin ilk M2M çağrı merkezini (532 757 33 33) hayata geçirdiklerini hatırlatan Kocabaş, "Turkcell müşterisi şirketler, bu sayede M2M çözümlerine ilişkin ihtiyaç duydukları her bilgiye 7 gün 24 saat bir telefonla ulaşabilecek" dedi. 

Hizmet alan KOBİ sayısı hızla artıyor

Turkcell'in KOBİ verileri hakkında da açıklamalarda bulunan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı ve Kurumsal Pazarlama ve Satış Direktörü Selen Kocabaş, Turkcell KOBİ müşterilerinin yoğunlukta olduğu illeri İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Kocaeli olarak saydı. 

KOBİ'lerin her geçen gün sundukları çözümlere daha fazla ilgi gösterdiklerini belirten Kocabaş, "Turkcell Mobil Pazarlama reklam ürünlerini kullanan KOBİ sayısı 2014’ün ilk yarısında bir önceki döneme göre yüzde 49 arttı. Aynı dönemde bu ürünleri kullanan yeni KOBİ sayısında da yüzde 62’i artış sağlandı. 2011’den bu yana 12 binden fazla KOBİ Turkcell toplu mesajlaşma ürünlerini kullanarak, ürünlerini veya işlerini müşterilerine daha hızlı ve kolay tanıtabilmek ve onlarla interaktif iletişim kurmak amacıyla yaklaşık 1 trilyon SMS gönderdi. Kobilerin SMS gönderimleri 2014’ün ilk yarısında bir önceki döneme göre yüzde 60 arttı ve bu dönemde 700 yeni KOBİ toplu mesajlaşma ürünlerini kullandı. 2013 ve 2014’te Turkcell Akıllı Araç çözümlerini kullanan şirketlerin yüzde 65’ini KOBİ’ler oluşturuyor. Turkcell Akıllı Araç çözümleri altında yer alan Akıllı Filo servisi ayda 5000’den fazla kamyonda kullanılıyor." diye konuştu.