Kocaeli Sanayi Odası'ndan Petroyağ'a ödül

Petroyağ, Kocaeli Sanayi Odası tarafından bu yıl 11. kez verilen 2018 Yılı Sektörel Performans Büyük Ödülü'nü almaya hak kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sabiha Toprak

Petroyağ ve Kimyasallar Sanayi Ticaret A.Ş, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) tarafından bu yıl 11. kez verilen 2018 Yılı Sektörel Performans Büyük Ödülü'nün sahibi oldu. Kocaali'nde düzenlenen törende Petroyağ'ın ödülünü KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı'nın elinden alan Petroyağ Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Soysal "Ekonomimizin içinde bulunduğu daralma ve resesyona rağmen Ar-Ge, İhracat ve Markalaşma alanında yaptığımız yatırımların böyle güzel ödüllerle bizlere dönmesi şirket olarak doğru hamleler yaptığımızın göstergesidir dedi. Petroyağ olarak ana 3 hedefimiz var. Bizi bugünlere getirende yarınlara götürende bu strateji olacak. Her zaman yeni alanlar bulduk, bu alanlarda çalışabilmek için, inovatif ürünler yapabilmek için AR-GE yatımları yaptık hala da yapıyoruz" dedi.

Endüstriyel Yağlar alanında bakanlık onaylı Ar-ge Merkezi açan ilk kuruluş

Soysal, "Endüstriyel yağlar alanında bakanlık onaylı Ar-ge merkezi açan ilk kuruluşuz. Gelişmiş ülkelerin çok iyi başardığı üniversite ve sanayi işbirliğini hayata geçirdik. Üniversiteler ile işbirliği yaparak akademik çalışmaların sanayi ile ortak ilerlemesi ve bu değerli arkadaşlara istihdam yaratılması ve desteklenmesi ile Ar-ge alanında daha sistematik ilerleme kaydettiklerini belirten soysal "Son 3 yıldır İhracata ağırlık verdik ve bunun meyvelerini yeni yeni toplamaya başlıyoruz. Yurtdışındaki ilgili tüm sektör fuarlarına katılıyoruz. Şuan 37 ülkeye ihracat yapıyoruz bu ülkelerin 15'inde distribütörlerimiz var. Alüminyum sektöründe hadde yağlarında neredeyse Türkiye'nin tüm soğuk hadde talebini tedarik eden bir Petroyağ var bunu neden diğer ülkelerde yapmayalım mottosuyla hareket ediyoruz. Güney Amerika ve doğu Avrupa da ki Alüminyum fabrikaları ile görüşüyoruz sonlandırmamıza çok az kaldı. Bu projeleri başardığımız takdirde ihracat oranımızı istediğimiz seviye olan yüzde 30'a getirebiliriz. Soysal Global bir oyuncu olmak istiyorsanız Markalaşmaya da önem vermek zorundasınız. Yaptığınız işi güzel bir şekilde anlatabilmek ve Markanın anlamı olan firmanın vaadini müşterinize geçirebiliyorsanız Marka olabilmişsiniz demektir. Bunu yaptığımız müşteri anketlerinde yaptığımız organizasyonlarda sosyal medya da görüyoruz. Tabii ki yolun başındayız daha çok çalışıp Petroyag ismini sadece Türkiye de bilinen bir firma değil Global bir firma olabilmek en büyük hayali olduğunu belirti.

Bu konularda ilginizi çekebilir