Koç’tan ISS’e cinsiyet eşitliği ödülü

Koç Topluluğu şirketlerinden Zer, bu yıl ilk kez verdiği “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü”ne ISS’i layık buldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Toplumda cinsiyet eşitliğinin desteklenmesinde önemli rol oynayan ISS, Koç Topluluğu şirketlerinden Zer Merkezi Hizmetler tarafından Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü’ne layık görüldü.

Türkiye’de kadın çalışan sayısı bakımından ilk sırada yer alan Koç Topluluğu tarafından verilen bu ödül, ISS’in cinsiyet eşitliği konusundaki tutumuna özel bir değer kazandırdı.

“Çok anlamlı bir ödül"

Koç Topluluğu, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü’nü, cinsiyet eşitliğinin önemi ve dilde cinsiyetçi yaklaşıma yönelik olarak kamuoyunda farkındalık yaratmak, kadın-erkek arasında fırsat eşitliğinin sağlanmasını destekleyen uygulamaları yüreklendirmek amacıyla içinde bulunduğumuz yıl hayata geçirdi. Zer Çözüm Ortakları Zirvesi’nin en saygın ödüllerinden Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü’nün ilkini kazanan üç çözüm ortağı arasında ISS de yer aldı.

Zer tarafından verilen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü hakkında ISS Türkiye COO’su Engin Üstel, "Bu ödül, ISS olarak bizim, kadın istihdamını artırarak ve kadınların meslek sahibi olmalarını sağlayarak toplum içinde sosyoekonomik açıdan güçlendirilmeleri hedefimiz açısından çok anlamlı bir destektir. Türkiye’nin en fazla istihdam sağlayan şirketleri arasında ön sıralarda yer alıyoruz. Bu bağlamda toplam istihdamımız arasında kadın çalışanlarımız ve kadın yöneticilerimizin sayısını düzenli biçimde artırmayı görev biliyoruz. Ülkemizin en büyük kuruluşu Koç Topluluğu’nun çok önemli bir parçası olan Zer tarafından Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü’ne layık görülmek, bu görevi yerine getirmekteki kararlılığımızı daha da artırdı" dedi.

“Kadın dostu şirket"

ISS’in cinsiyet eşitliğine verdiği önemi ve bu konudaki aktif tutumunu kamuoyunun dikkatine sunan bir başka çalışma ise Capital dergisinin beşincisini gerçekleştirdiği “Kadın Dostu Şirketler” araştırması oldu.

2016 yılı verilerine göre yapılan araştırmada ISS, kadın çalışan sayısında altı basamak birden yükselerek üçüncülüğe yerleşti. ISS Tesis Yönetim Hizmetleri’nde 12.669 kadın çalışan bulunuyor; bu sayı, 30.945 toplam çalışanda yüzde 40,8’lik oranı ifade ediyor. ISS Türkiye, 1.424 yönetici arasında 493 kadın yöneticiyle de aynı listenin dokuzuncu sırasında yer aldı.