Koçtaş 44. mağazasını Samsun'da açtı

Koçtaş, 6 bin 500 metrekarelik alanda 35 bin farklı ürün seçeneği ve 75 çalışanı ile Samsunlulara hizmet edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Koçtaş, Türkiye'de ev geliştirme perakendeciliğinin lider kuruluşu olma hedefi doğrultusunda yatırımlarına yenisini ekleyerek, 44. mağazasını Samsun'da hizmete açtı. 

Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu, mağazanın açılışında yaptığı konuşmada, 6 bin 500 metrekarelik alanda 35 bin farklı ürün seçeneği ve 75 çalışanı ile Samsunlulara hizmet edeceklerini söyledi.  

Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumunun "İllerarası Rekabet Endeksi Araştırması"nın Samsun verilerine de değinen Haşimoğlu, Samsun'un tahakkuk edilen gelir vergisi miktarı ve kurumlar vergisi miktarı sıralamasında 17. olduğunu, Samsun ekonomisinin kendine yeterli olmasına ek Türkiye ekonomisine de net bir katkı yaptığını belirtti. 

Türkiye genelinde 3 bini aşkın kişinin çalıştığı Koçtaş'ın özellikle genç ve kadın istihdamında Türkiye'nin öncü kuruluşları arasında yer aldığını vurgulayan Haşimoğlu, şunları aktardı: 

"Koçtaş mağazalarında yüzde 16 gibi bir oranda 25 yaş altı genç istihdam var. Bu oran sektör ortalamasının üzerinde. Kadın çalışan oranlarına baktığımızda ise merkez ofisimizde kadın çalışan oranımızın yüzde 55, üst kademedeki kadın yönetici oranımızın ise yüzde 50 olduğunu görüyoruz. Perakende gibi oldukça hareketli ve dinamik bir sektörde, vardiyalı çalışma sisteminin olduğu mağazalarımızda, bu yapıya rağmen kadın çalışanlarımızın oranı yüzde 32. Yani Koçtaş, kadınların ve gençlerin iş hayatına katılım oranları açısından son derece gurur verici bir tabloya sahip." 

Koçtaş, sosyal projelere de imza atıyor 

Koçtaş'ın bulunduğu şehirlerde önemli sosyal projelere de imza attığını ifade eden Haşimoğlu, Samsun mağazasının açılışı vesilesiyle Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı'nın (ZİÇEV) Samsun Şubesi'nin tüm yenileme çalışmalarını üstlendiklerini vurguladı. 

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise bu  tarz iş yerlerinin Samsun'a gelmesi dolayısıyla yatırımcılara teşekkür ederek, "Bu tarz yatırımların yerel yöneticiler tarafından da desteklenmesini umuyorum. İnşallah sayısı artar. Çok kaliteli binalar, inşaatlar, mağazalar açılır. Hem Samsun'u zenginleştirir hem Samsunluyu" dedi. 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek, mağazayı gezdi.  

Haşimoğlu, mağaza açılışı öncesinde ZİÇEV Samsun Şubesi'ni ziyaret ederek, yenilenen binayı gezdi. Burada öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.  

Bu konularda ilginizi çekebilir