Kordsa 2017'ye büyüme trendi ile başladı

Kordsa'nın ilk çeyrek net kârı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31, operasyonel kârlılığı da yüzde 50 yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sabancı Holding iştiraklerinden Kordsa, 2017'nin ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Kordsa'nın ilk çeyrekte cirosu bir önceki çeyreğe göre yüzde 25, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29 yükseldi.

Kordsa ilk çeyrekte Amerika pazarındaki liderliğini destekleme hedefiyle ABD'de yeni bir yatırım yaparken, kompozit ve inşaat güçlendirme pazarlarında yeni projelerle büyümesini ivmelendirdi. Toplam satışlarını geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 29, bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 25 artırdı. Kordsa, ilk çeyrekte 74.3 milyon lira net kâr elde etti.

Kordsa CEO'su Ali Çalışkan, ilk çeyrekte elde ettikleri başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ulusal ve global piyasalar tarafından öngörülen yavaş iyileşme trendlerine rağmen, Kordsa 2017 yılı ilk çeyreğini istikrarlı büyüme trendi ile tamamladı. Yıla ABD tesislerimizdeki mevcut varlığımızı destekleyerek başladık. Invista'dan satın aldığımız tesisle Amerika'daki üretim gücümüzü ve müşteri çeşitliliğimizi devam ettirmeyi hedefliyoruz. Geliştirdiğimiz yeni reçine teknolojisi ile 9 dakika olan kürlenme süresi, 3 dakikaya indi ve üretilen kompozit malzemenin yüzey kalitesi iyileşti. Başka bir deyişle sektöre hız ve verimlilik kazandırdık" yorumunda bulundu.

"Avrupa'daki pazar payını büyütmeyi hedefliyoruz"

"Teknolojik yetkinliğimiz ve güçlendirme pazarından gelen pazar dağılımımız ile Kordsa'nın kompozit teknolojilerinde Avrupa'daki pazar payını büyütmeyi hedefliyoruz" diyerek sözlerine devam eden Çalışkan, "Bugün görüştüğümüz 40 müşteriden 30'u ile numune sürecindeyiz. Kompozit güçlendirme alanında ciromuzu 70 milyon ABD dolarına ulaştırmayı hedefliyoruz. Kordsa olarak uzun dönemde yaşamı güçlendirme hedefiyle Amerika'dan Asya Pasifik'e kadar geniş bir coğrafyada teknolojilerimizle tüm paydaşlarımıza değer yaratmaya devam edeceğiz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir