Korkmaz panel ihracat çıtasını yükseltmek istiyor

Korkmaz Panel, kaliteye ağırlık vererek kendi marka algısını oluşturmuş bir firma olmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İkbal FİDAN

SİVAS - Ürettiği ısıtma, soğutma, soğuk hava deposu panel, kapı ve soğutma cihazları, endüstriyel krom ürünleri, ile  havalandırma sistemleri sektöründe adından söz ettiren Korkmaz Panel, kaliteye ağırlık vererek kendi marka algısını oluşturmuş bir firma olmayı hedefliyor. 

"Korkmaz Panel Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Korkmaz  sektörde henüz yeni olmalarına karşın üretimini gerçekleştirdikleri ısıtma ve soğutma sistemleri sayesinde sadece Sivas'ta değil Türkiye genelinde söz sahibi bir firma haline geldiklerini söyledi. Korkmaz, "Korkmaz Panel'in  henüz 6 yıllık bir geçmişi var. İşletmemiz Sivas OSB'de 10 bin metrekare kapalı alan üzerinde üretim yapıyor.  

Diyebilirim ki, bölgede  malzeme, ekipman ve çalışan bakımından en güçlü firmayız.  Nitekim Aselsan, Yıldızeli Devlet Hastanesi, Amasya Fimar  ve Hilton  gibi tanınmış işletmelere hizmet verdik. Müşteri portföyümüz başta soğutma ve mutfak firmaları olmak üzere oteller, restoranlar ve gıda üzerine iş yapan bütün firmalar oluşturuyor.  Havalandırma sistemlerinin yanı sıra  endüstriyel  krom ve morg ünitelerinde de yeni ve farklı çözümler keşfetmenin heyecanı ile gelişmemizi sürdürüyoruz" dedi. 

Kürşat Korkmaz'ın verdiği bilgiye göre, firma soğuk oda panelleri üretimini 3 yıl önce başladı. Günlük üretim kapasitesi 750 metrekare köşe paneli, dar panel ve çift kanatlı menteşeli kapılar,  firmanın ürün çeşitlerinden bazıları. Korkmaz Panel, iç pazarın yanı sıra  ürünlerinin yüzde 15'lik bölümünü  40'tan fazla ülkeye ihraç ediyor. İhraç edilen ürünlerin pazarını ise genelde Avrupa ülkeleri oluşturuyor. 

Kürşat Korkmaz Ar-Ge çalışmalarını önemsediklerini, yurtdışı pazarların yanı sıra iç pazara da değer verdiklerini belirterek, "Firmamız soğutmacı danışmanlar, taahhüt ve son kullanıcılar gibi geniş bir müşteri portföyüne sahip. Tüm dünyada, gıda ürünlerinin ekonomisel anlamda değer kazanmasıyla, doğru muhafaza teknikleri ve hijyen koşulları da, öne çıktı. İklimlendirme, ısıtma, soğutma, havalandırma ve endüstriyel paslanmaz konusunda söz sahibi olmak firmamızı ön plana çıkardı. Bunu, Ar-Ge çalışmalarına borçluyuz. Bu tür çalışmalarımız devam edecek. Amacımız, kısa vadede firma bilinirliğini artırmak yani daha fazla ülkeye ulaşmak. Buna bağlı olarak orta vadede ihracat pazarını genişletmek. Kısacası dış pazarlarda, üretimde kaliteyi ön plana çıkarmış bir firma olarak tanınmak" dedi.