Koza İpek: Faaliyetlerimiz devam ediyor

Koza İpek, grup bünyesindeki şirketlerin faaliyetlerine devam ettiğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Koza İpek Grubu, grup bünyesindeki şirketlerin mevcut koşullar çerçevesinde faaliyetlerine devam ettiğini açıkladı.

Koza-İpek Holding'in borsada işlem gören şirketleri Koza Altın, Koza Madencilik ve İpek Doğal Enerji, Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği kararı çerçevesinde şirketlerde pazartesi günü başlatılan arama işlemlerinin hâlâ devam ettiğini duyurdu. 

Şirketler tarafından KAP'a yapılan açıklamada, bilgisayar ve online iletişim sistemlerinin imaj kopyalama işinin devam etmesi nedeniyle kullanım dışı olduğu; ancak şirketlerin mevcut koşullar çerçevesinde faaliyetlerine devam ettiği belirtildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen, medya, enerji, madencilik gibi alanlarda faaliyet gösteren Koza İpek Holding'e ait şirketlerde Pazartesi günü operasyon başlatmıştı.

Operasyon haberinin ardından Pazartesi günü Koza Altın, Koza Madencilik ve İpek Doğal Enerji hisseleri yüzde 15 ile 20 arasında sert gerilemişti.

Bugün ilk seans sonunda Koza Altın yüzde 0.26 yükselişle 19.25 lira, Koza Madencilik yüzde 0.52 yükselişle 1.92 lira, İpek Enerji ise yüzde 1.08 primle 1.87 liradan kapandı. BIST-100 endeksi ise ilk seansı yüzde 0.35 yükselişle tamamladı.