Kültür Sanat Merkezi'ne pankart astılar

İşten çıkartıldıklarını söyleyen işçiler, Borusan'ın Beyoğlu'ndaki Kültür Sanat Merkezi binasına pankart astı. Borusan Holding ise "Kanunsuz işgal eylemi kabul edilebilir olmaktan uzak" açıklamasını yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Borusan'ın Beyoğlu'ndaki Kültür Sanat Merkezi'nin ikinci katına çıkan Nakliyat-İş Sendikası üyesi bir grup, işten çıkartıldıkları iddiasıyla pankart açtı.

İstiklal Caddesi 213 numarada bulunan Borusan Kültür Sanat Merkezi önüne çeşitli sloganlar atarak gelen DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Sendikası üyesi grup, daha sonra binanın ikinci katına çıkarak, "Borusan Lojistik'te işçi kıyımına son, yaşasın Borusan Lojistik direnişimiz" yazılı pankart açtı.

Borusan Holding'e bağlı Borusan Lojistik'ten atıldıkları ve protesto amacıyla eylem başlattıkları bildirilen gruba, cadde üzerindeki bir grup işçi de destek verdi. Bina çevresinde emniyet güçleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

İşçiler daha önce de Borusan Holding önünde eylem yapıp pankart açmıştı.

Borusan: İşgal eylemini kınıyoruz

Bu arada Borusan Holding, Borusan Kültür Sanat merkezindeki eylemi kınadı. 

Holdingden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bugüne kadar bu konuda Nakliyat-İş Sendikası tarafından gerçekleştirilen protesto eylemlerini demokratik haklar çerçevesinde değerlendirdik. Ancak bugün gerçekleştirilen bu kanunsuz işgal eylemi kabul edilebilir olmaktan uzaktır.

Borusan olarak ilkelerimiz açıktır: Sendikal faaliyet Anayasal bir haktır. Ancak bu hakkı aramanın yolu kuruma ait işyerlerine ve kültür sanat merkezlerine zorla girerek işgal etmek değildir.

Şirketimiz Borusan Lojistik gerçekleştirdiği faaliyetleriyle halen toplam 2.308 kişiye istihdam sağlamaktadır. Şirketimiz Türkiye’nin dört bir yanında, 30’dan fazla lokasyonda ve yurt dışında faaliyet göstermekte ve pek çok kişiye iş olanağı sunmaktadır.

Mayıs ayında, servis sağlayan firma tarafından yasal gerekçelerle sayıları 40’ı bulan çalışanın iş akdinin feshedilmesine karar verilmiştir.  Konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir