Kuveyt Türk, BudgetPort çözümüyle verimliliğini artırdı

Microsoft Office Excel tabanlı Budgetport çözümüyle Kuveyt Türk Katılım Bankası sağlam, etkin ve doğru bir bütçeleme sistemine geçiş yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kuveyt Türk, Microsoft Office Excel tabanlı "Microsoft .NET" platformunda geliştirilen "BudgetPort" uygulamasını kullanmaya başladı. 

Microsoft açıklamasına göre, Kuveyt Türk bu uygulamayla şirket çalışanlarının bütçe veri giriş operasyonlarının yanı sıra departman veya şube bazında kendi bütçelerini Microsoft Excel üzerinden hızlı, esnek ve kolay bir şekilde yapmasını amaçlıyor. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuveyt Türk Veri Ambarı ve İş Zekası Birim Yöneticisi İlhami Doğan, "BudgetPort" un  bütçe ve finans departmanından tam not aldığını belirtti. Çözüm'ün özellikle iş birimlerinden gelen talep ve isteklere uygun olarak konumlandırıldığını ifade eden Doğan, bu bağlamda "BudgetPort"un tüm ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşıladığına dikkati çekti. Doğan, böylece kurum genelinde veri bütünlüğünü sağlamak için bütçe omurgasında birçok uygulamayı birleştirdiklerini vurguladı. 

Microsoft Türkiye Bulut ve İş Platformu Ürün Yöneticisi Gökben Utkun ise Kuveyt Türk Katılım Bankasının, Microsoft Excel üzerinde çalışan "BudgetPort" uygulamasını tercih etmesinin çalışanlara avantaj sağlayarak onları yeni bir uygulama öğrenme zorunluluğundan kurtardığını dile getirdi. 

 "BudgetPort"un bu özelliğinin kurum için ek bir eğitim maliyetini önlediğini ve çalışanların yeni sistemle uyumla çalışmasını sağladığını aktaran Utkun, bu özelliğin projenin çalışanlar tarafından sahiplenilmesinde önemli bir etki yarattığına işaret etti. 

Utkun, "BudgetPort"un Kuveyt Türk açısından avantaj sağlayan bir özelliğinin de kendi içerisinde Active Directory ile entegre yetkilendirmeye sahip olması olduğunu belirtti.