Kuveyt Türk ve KOBIL'den 2 milyon euroluk işbirliği

Dijital kimlik ve işlem güvenliğini içeren 'Secure Transaction Signer' projesi hayata geçti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kuveyt Türk’ün KOBIL ile birlikte hayata geçirdiği, TÜBİTAK bünyesindeki Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) destekli AR-GE projesi “Secure Transaction Signer” , toplam 2 milyon euroluk bir bütçeyle finanse edilerek uygulanmaya başladı. Boğaziçi Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi’nin danışmanlık hizmeti verdiği proje, bankaların alternatif dağıtım kanallarında işlem yapan müşterilerin dijital kimlik doğrulaması yapmasını ve işlem güvenliğini sağlamayı hedefliyor.

KOBIL'in Kuveyt Türk ile işbirliği içinde yürüteceği proje sonunda geliştirilmesi planlanan uygulama, mobil cihazlarda dijital kimlik ve işlem güvenliğini temel alacak ve bulut tabanlı bir güvenlik altyapısıyla desteklenecek. Uygulama, internet, ATM, mobil ve telefon bankacılığından mobil ödeme sistemleri ve sahtecilik tespit sistemlerine kadar farklı finansal işlem ve süreçlerle entegre edilebilecek. 

Proje hakkında bir açıklamada bulunan KOBIL Türkiye Ülke Müdürü Ümit Yaşar Usta, “Secure Transaction Signer” projesinin 1 milyon euroluk kısmının TÜBİTAK bünyesindeki Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından desteklendiğini, geri kalan bütçesinin de katılımcı firmaların AR-GE yatırım destekleriyle oluşturulduğunu belirtti. 

Usta, “Çağdaş bankacılık hizmetleriyle sektörde farklılaşan Kuveyt Türk ile işbirliğimizi geliştirmekten dolayı çok mutluyuz. Ağ güvenliği ve filtreleme tarafında projeye danışmanlık yapan ve AR-GE çalışması yürüten Boğaziçi Üniversitesi ve uçtan uca şifreli ve güvenli mesajlaşma protokolleri konusunda pojeye danışmanlık yapan ve AR-GE çalışması yürüten Sabancı Üniversitesi de güçlü paydaşlarımız arasında yer alıyor. Türkiye’nin önde gelen kurumlarının uzmanlıklarını kattığı bu proje sonunda, farklı kanallardaki bankacılık işlemleri için banka müşterilerine çok daha güvenli bir ödeme altyapısı sunacak ve dijital kimlik doğrulama teknolojilerinde Türkiye’ye ve dünyaya örnek olacak bir sistem geliştireceğiz” dedi.