KYK Yapı Kimyasalları Hindistan'da üretim yapacak

KYK Yapı Kimyasalları, Hindistan'da üretim yapmayı planlıyor. Türkiye'de 4 ilde üretim tesisleri bulunan KYK'nın Yönetim Kurulu Başkanı Onur Sürmeli, beşinci fabrikayı Hindistan'a kurmayı planladıklarını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tülay TAŞKIN

KYK Yapı Kimyasalları, Hindistan'da fabrika kuracak. Bu fabrika şirketin, beşinci fabrikası olacak. Beşinci fabrikayı Hindistan'a kurmayı planladıklarını açıklayan Yönetim Kurulu Başkanı Onur Sürmeli, bu fabrikayla yapı kimyasalları üretimini Hindistan'a taşıyacaklarına dikkat çekti.

Sürmeli, "Henüz fizibilite çalışmalarını sürdürüyoruz ve görüşmeler yapıyoruz. Geçtiğimiz hafta Hindistan'a gittik. Yatırım bölgelerinde araştırma, inceleme ve görüşmeler gerçekleştirdik. Hindistan'da sıfırdan bir tesis kurmayı planlıyoruz. Yaptığımız işte globalleşmeyi öngörüyoruz, bu yatırımla ihracat pazarlarına erişmede büyük kolaylıklar elde edeceğiz. Bir yandan genişlerken, bir yandan da sektörde derinleşmeyi hedefliyoruz" dedi.

Seramik yapıştırıcısı ürünlerine EPD belgesi aldı

Seramik yapıştırıcı ürünlerine tüm pazarlarda geçerli uluslararası onaylı ve EN 15804 Avrupa normu uyumlu Çevresel Ürün Beyanı - Environmental Product Declaration (EPD) belgesini de aldıklarını anlatan Sürmeli, bu belgeyle yeşil ve sürdürülebilir yapıların tercih edilen markası olma hedefine ulaştıklarını açıkladı. Sürmeli, EPD Belgesini uluslararası seviyede onaylatmış olduklarını söyleyerek, çevreye duyarlı sorumluluk anlayışı ile Avrupa'da ve KYK Yapı Kimyasalları, Hindistan'da üretim yapmayı planlıyor.

Türkiye'de Eskişehir'in yanında Samsun, Adana ve Diyarbakır'da üretim tesisleri bulunan KYK, dört üretim tesisinde faaliyetlerini sürdürüyor. Beşinci fabrikayı Hindistan'a kurmayı planladıklarını açıklayan Yönetim Kurulu Başkanı Onur Sürmeli, bu fabrikayla yapı kimyasalları üretimini Hindistan'a taşıyacaklarını dile getirdi. Türkiye'de farkındalık yarattıklarına inandıkları belirtti.

Sürmeli, "2016 yılının son çeyreğinde EPD belgelendirme çalışmalarına başladık. Hammadde eldesi, enerji kullanımı ve verimliliği, malzeme ve kimyasal madde içeriği, hava, su ve toprağa verilen emisyonlar, atık oluşumu kategorilerinde yapılan tüm değerlendirmelerin ardından EPD belgelendirme çalışmalarımızı tamamlayarak, kurumsal sorumluluğumuz gereği, çevreye olan etkimizi beyan ettik" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yeni tesis yatırımı yapmayacak

Toplamda 600 bin ton üretim kapasitesine sahip dört üretim tesisinde 200 ana ürün ve bu ürünlere ait 400 çeşitte üretim yaptıklarını anlatan Sürmeli, Türkiye'ye başka tesis yatırımı yapmayacaklarını kaydetti. Sürmeli, şu bilgileri verdi: "Türkiye'de bu işi yapan 400 firma var. İlk yatırım maliyeti çok düşük olduğu için herkes bu işe girmek istiyor. Biz 2001 yılında ilk üretim tesisini kurduk ve 16. yılımızda sektördeki ilk üç firmadan biri olduk. Malzememiz ağır olduğu için nakliyenin problem olduğunu gördük. Güneydoğu dahil devlet teşviklerinden hiç yararlanmadık, tüm yatırımlarımızı tamamen öz sermaye ile gerçekleştirdik. Hindistan'daki yatırımı da tamamen öz sermaye ile yapmayı planlıyoruz."

Öğrenciden ustaya kadar tüm bireylere eğitim veriyor

Ürün kalitesi kadar uygulama kalitesinin de müşteri memnuniyetinde büyük önem taşıdığının bilincinde olduklarını söyleyen Sürmeli, bu sebeple sektördeki nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanması için eğitim faaliyetleri içinde olduklarına değindi. Sürmeli, sektörde konuyla ilgili eğitim alan öğrenciden, ürünü uygulayan ustaya kadar tüm bireylere eğitim verdiklerini açıkladı. Onur Sürmeli, eğitimleri, üretim tesislerinin idari binasında oluşturdukları derslikler yanında eğitim tırı ve otobüsüyle gezici olarak tüm ülke çapında verdiklerini de belirtti.

Türkiye'deki ürün portföyünü Hindistan'da da yapacak

Sürmeli, "Tüm Türkiye ve yurt dışında 20 farklı noktaya satış gerçekleştiriyoruz. Türkiye genelinde Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Eskişehir, İstanbul, İzmir ve Samsun Bölge Müdürlükleri ile hizmet vererek, dağıtım, perakende ve uygulama yapan 270 ana bayi ve 1.000 tali bayii ile hizmet veriyoruz. Üretimlerimizde TSE, CE ve ISO belgelerine sahibiz, yönetim sistemleri çalışmalarını da yürütüyoruz" açıklamalarında bulunarak, Türkiye'deki fabrikalarında ürettikleri tüm ürün portföyünü Hindistan'da da üretmeyi planladıklarını söyledi.