Lexus'un Türkiye'deki ilk satış yeri Maslak'ta açıldı

Lexus için özel bir konseptle hazırlanan Maslak satış yerinde, bin metrekare alanda IS, GS, LS, NX, RX ve RC modelleri beğeniye sunulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Toyota tarafından üretilen ve lüks otomobil kategorisinde öne çıkan Lexus, 6 üst premium modelini beğeniye sunacağı Türkiye'deki ilk satış yerini (showroom) İstanbul Maslak'ta hizmete açtı.

Açılış dolayısıyla düzenlenen tören, Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt ile Lexus Avrupa Başkanı Alain Uyttenhoven'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Bozkurt, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de Lexus markasının uzun zamandır merak ve heyecanla beklendiğini söyledi.

Lexus'un hayranlık uyandıran bir marka olduğunu kaydeden Bozkurt, "Lexus'un felsefesi; sadece bir otomobil üretmek değil bir sanat eseri üretmektir. Lexus, sadece lüks bir otomobil markası değil bir yaşam biçimidir" dedi.
Bozkurt, Türkiye pazarına girmelerinin ardından lüks kavramının ülkede yeniden şekilleneceğini belirterek, şunları ifade etti:

"Sadece ürünümüzle değil sunduğumuz hizmetlerle de farklılığımızı yansıtacağız. Lexus'un duruşu farklı bir noktada olacak. Lexus modellerindeki işçilik kalitesi, dünyada bazı otomotiv editörleri tarafından 'Buna detaylara özen göstermek diyemeyiz. Bu detaylar konusunda bir takıntı' şeklinde dile getiriliyor. Buna bir örnek vermek gerekirse markanın üretiminden 4 yıl öncesinde 20 Japon mühendis, ailelerini de alarak Amerika'ya yerleşti. Nedeni ise Lexus'u pazara sunmadan önce oradaki yaşam tarzını bizzat deneyimlemek ve müşteri beklentilerini anlayarak ihtiyaca uygun otomobiller üretmekti. Bu durum Lexus'un detaylar konusunda ne kadar özenli bir marka olduğunun bir göstergesi."

Lexus'un Amerika'da çok sevildiğini, birçok ailenin çocuklarına Lexus ismini verdiğini anlatan Bozkurt, "Bu titizliği Başkanımız Akio Toyoda da devam ettiriyor. Başkan Toyoda, Lexus üretiminin bütün aşamalarını takip ediyor ve bizzat kendisi otomobili test etmeden üretime geçilmiyor. Bunun dünyada başka bir örneği olmadığını düşünüyoruz" diye konuştu.

"Türkiye'de 2016 satış hedefimiz 250 adet"

Bozkurt, servis hizmetlerinin, Türkiye geneline yayılmış 60'a yakın altyapı ağıyla özel eğitim almış servis danışmanları tarafından gerçekleştirileceği bilgisini verdi.

Lexus satış yerine gelen herkese, kendisini özel ve rahat hissettirecek bir hizmet sunacaklarını aktaran Bozkurt, şöyle devam etti:

"Lexus sahipleri bizim ailemizin bir parçası olacak. Sevgi, bazen sevdiğinin hayatını kolaylaştırmaktır. Biz de misafirlerimizin hayatını kolaylaştıracak uygulamalar sunmak istiyoruz. Hizmetlerimiz içerisinde ilk etapta söyleyeceklerimiz, çalışma saatleri dışında satış yerine gelmek isteyenlere randevuyla 7 gün, 24 saat hizmet vereceğiz. Lexus kullanıcısı, Türkiye'nin neresinde olursa olsun kendini her zaman ayrıcalıklı hissedecek. Her Lexus sahibinin kendine özel bir danışmanı olacak. İhtiyaç durumunda helikopter göndermeye, dilediklerinde bulundukları lokasyona özel hazırlanmış tırlar ile otomobillerini transfer etmeye kadar geniş bir hizmet yelpazemiz olacak. Otomobilin konforunu maksimum seviyede yaşamak ve otomobilin tüm özelliklerine hakim olmaları açısından Lexus sahiplerinin şoförlerine veya makam şoförlerine de 2 günlük bir eğitim programı hazırladık."
Bozkurt, Türkiye satış hedeflerinden de bahsederek, Lexus'un ürün gamına güvendiklerini, yeni teknolojiyle geliştirilen 2.0 litrelik motorların, Türkiye'deki vergi sistemi açısından müşterilere önemli avantaj sağlayacağını dile getirdi.

Lexus olarak 2.0 litre ve daha yüksek hacimli motorların yer aldığı "süper premium" sınıfında yer alacaklarını aktaran Bozkurt, ayrıca hibrit modellerinin de satışa sunulacağını bildirdi.

Bozkurt, performans modelinden sedana ve lüks SUV'a kadar geniş bir model yelpazelerinin bulunduğuna dikkati çekerek, "Türkiye'de 2016 satış hedefimiz 250 adet olacak. 5 yıl içerisinde ise yılda bin adetlik satış hedefliyoruz" ifadelerini de kullandı.

Lexus Avrupa Başkanı Alain Uyttenhoven'in ise Lexus'un piyasaya sunulduğu 1989 yılından bu yana yaklaşık 8 milyon satış gerçekleştirildiğini belirtti.

Geçen yıl 652 binlik satışla arka arkaya 3 yıldır kendi rekorlarını kırdıklarını anlatan Uyttenhoven, "Özellikle Avrupa'da geçtiğimiz yıl 64 bin adetlik satışla yüzde 20 büyüme yakaladık. 2016 hedefimiz ise Avrupa'da 70 bin adede ulaşmak. Türkiye pazarına güveniyoruz ve potansiyeli yakından biliyoruz" dedi.

Lexus satış yeri etkinlik merkezi olacak

Lexus için özel bir konseptle hazırlanan Maslak satış yerinde, bin metrekare alanda IS, GS, LS, NX, RX ve RC modelleri beğeniye sunulacak. 1989 yılından bu yana üretilen Lexus'un Maslak satış yerine gelenler, farklı bir deneyime de şahit olacak.

Ürettiği modeller ve sahip olduğu felsefeyle "otomobil değil bir yaşam felsefesi" sunan Lexus'un, İstanbul'daki satış yerinde düzenli etkinlikler de gerçekleştirilecek. Lexus satış mağazasına gelenler, müzayedelerden sergilere kadar birçok faaliyete katılabilecek. Lexus kullanıcıları ayrıca Türkiye'ye yayılmış 60'a yakın noktada oluşturulan servis altyapısından yararlanabilecek. 

Lexus markası, global anlamda daha geniş ürün gamıyla daha fazla pazarda yer almaya devam ederken, dünya çapında ve Avrupa'da yükselen bir satış grafiğine sahip. Lexus, genişleyen ürün gamıyla Avrupa'da 2020 yılında 100 bin satışa ulaşmayı hedefliyor 

Lexus, bir yıl içerisinde İstanbul dışında Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Adana'da da yeni satış mağazaları açmayı planlıyor.

Mağazada sunulan modeller

Lexus’un sportif sedan modeli IS, üçüncü jenerasyonuyla Türkiye'de beğeniye sunuldu. Lexus IS200t, 245 HP güç ve 350 Nm tork üretiyor. 100 kilometre/saat hızlanması 7 saniye olan IS200t, yarış pistlerinde uzun testlerden geçirildikten sonra şekillendirildi. IS200t’nin 66 bin 250 avrodan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Sedan otomobillere farklı bir bakış açısı getiren Lexus GS modeli 4 farklı donanım seviyesiyle satılacak. GS'nin Türkiye başlangıç fiyatı 76 bin 50 avro, 5.0 lt motora sahip spor versiyonu olan GS F modelinin fiyatı ise 233 bin 50 avro düzeyinde belirlendi.

Lexus'un LS600h hibrit versiyonu, 5.0 litrelik V8 benzinli motoru ile yüksek performans sunuyor. 445 HP güce sahip LS600h, uzun dingil mesafesine sahip modeliyle 313 bin 300 avro fiyata sahip.

İlk kez 2014 yılında üretilmeye başlanan Lexus'ın crossover modeli NX de kullanışlı ve sportif sürüşüyle öne çıkıyor. Lexus’un NX200t modeli, Türkiye'de 73 bin 360 avrodan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Lüks SUV segmentinin yaratıcısı Lexus RX, ilk kez tanıtıldığı 1998 yılından bu yana bir SUV aracın performansını ve premium sedan otomobilin sürüş konforunu bir araya getiriyor. RX 200t’nin başlangıç fiyatı 81 bin 900 avro iken, hibrit RX 450h 159 bin 250 avrodan başlayan fiyatlarla satılacak.

Lexus'un premium coupesi Yeni RC modeli ise yere yakın tasarımıyla dikkati çekiyor. F Sport donanım paketiyle Türkiye’de satışa çıkarılan Lexus RC200t 97 bin 30 avro, 467 HP güce sahip RC F ise 203 bin 100 avrodan satışa sunuluyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir