Limak, yeni bir ortaklığa gidiyor

Oyak'ın çimento şirketlerinin yüzde 40'ını Tayvanlı şirkete satması ve Sabancı'nın 3 şirketini vitrine çıkarmasının ardından çimentoda bu kez de Limak'tan önemli bir adım geldi. Limak, Balıkesir'de üretim tesisi kurmak için Balıkesirli bir şirketle ortaklık yapacak. (Kerim Ülker)

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kerim ÜLKER

Türk çimento sektöründe son dönemde önemli gelişmeler kaydediliyor. Sektörün öncü şirketlerinden Oyak Çimento'nun ekim ayında yüzde 40 hissesini yaklaşık 640 milyon dolar bedelle Uzak Doğulu çimento üreticisi Taiwan Cement Corporation'a (TCC) satmasının ardından bu kez Limak'tan önemli bir adım geldi.

Limak, Balıkesir'de akaryakıt, turizm gibi alanlarda yaptığı yatırımlarla öne çıkan Altıntaş Kardeşler şirketi ile işbirliği kararı aldı. Bölgede beton üretim tesisleri bulunan Abdullah Altıntaş'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı Altıntaş Kardeşler Beton ile ortak olacak ve bir çimento öğütme fabrikası ve paketleme tesisi kurmak için el sıkışacak.

Sabancı'da satış iddiası

Yakın zamanda anlaşmanın tamamlanması ve ortaklığın kurulması bekleniyor. Hatırlanacağı üzere bu yılın Nisan ayında da Sabancı Grubu'nun ana hissedarı olduğu Çimsa'ya ait Kayseri ile Niğde Çimento'nun ve Akçansa'ya ait Ladik Çimento'nun satışı için görüşmelere başladığı iddia edilmişti.