MADO dünya markası olma yolunda önemli adım attı

Bahreyn Merkezli Venture Capital Bank Katar’dan Al Sraiya Şirketler Grubu ve diğer stratejik ortaklar, Yaşar Dondurma ve Gıda ile MADO için stratejik ortaklığa imza attı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bahreyn Merkezli Venture Capital Bank (VCBANK), Katar’dan Al Sraiya Şirketler Grubu ve diğer stratejik ortaklar, Yaşar Dondurma ve Gıda ile MADO için stratejik ortaklık imzaladı.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, TOBB Başkanı Rifat Hisarciklioğlu’nun da katılımıyla gerçekleşen imza töreninde yaptığı konuşmada, dünyada ekonomik anlamda yaşanan daralmaların karşısında Türkiye’de gerçekleşen bu anlaşmanın önemine vurgu yaparak, “İki önemli dinamik kuruluşun yapmış olduğu bu şirket evliliği, hedefin dünyaya açılmak olması çok kıymetli. Maraş’tan dünya markası çıkarmış Kanbur ailesinin bu gününde yanında olmaktan memnunum” dedi.

Bu stratejik anlaşma ile çok büyük sorumluluk üstlenildiğini kaydeden Bakan Kaynak, “Artık daha çok çalışmanız gerek. Yeni hedefl erle ilerlemeniz ve inavasyon konusunda koşmak gerek. MADO şirketlerinin asla paraya ihtiyacı olmadı. Onların önceliği nerede insan varsa oraya gişdip ürünlerini tanıtmak ve tatırmak olmuştur” diye konuştu.

Dünyada dengelerin alt üst olduğunu söyleyen Veysi Kaynak, bu dönemde Türk şirketin böyle bir anlaşma içinde olmasının çok değerli olduğunun altını çizdi. 2019 sonuna kadar sulama arazilerinin tamamının sulanacağını dile getiren Kaynak, “Sulama projeleri için özel sektöre açığız” görüşünü dile getirdi.

Hisarcıklıoğlu: Türkiye'ye yatırım yapan kaybetmez

İmza töreninde konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’ye yatırım yapanın kaybetmeyeceğinin altını çizerek, bu stratejik anlaşmanın yatırımcıların Türkiye’den vazgeçmediğinin göstergesi olduğunu kaydetti. Hisarciklioğlu, “Dünya ekonomisinin geçtiği bu zorlu süreçte yabancı yatırımcının Türk şirketi ile böyle bir stratejik ortaklığa girmesi Türkiye’ye olan güveni gösteriyor. Arap sermayesinin gücüyle birleşen Türk girişimcisinin cesareti bu anlamda çok önemli” dedi.

Türkiye’nin ekonomik anlamda güçlenmeye devam edeceğini söyleyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Yaşanan tüm sıkıntılı süreçten ancak Türkiye böyle bir güçle çıkabilirdi. Bu ülkeye yatırım yapan asla kaybetmez. Her şehrimizde marka değerleri var ve dünya markası olmaya adaylar. MADO’yu örnek almaları gerek” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir