Mardin'e 150 milyon liralık otel kurulacak

Yaklaşık 40 dönüm üzerine kurulacak 800 yatak kapasiteli 5 yıldızlı "Marya Place Oteli"nin, 150 milyon liraya mal olacağı belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




MARDİN - Mardinli iş adamı Şeyhdavut Gerges, memleketine 800 yatak kapasiteli otel yaptırıyor. Merdin Kale Otelcilik Turizm Alışveriş Merkezi İşletmeciliği ve Yatırımlar A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Gerkes, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mardin-Diyarbakır karayolu üzerinde, 40 dönüm alan üzerine 453 odalı, 800 yatak kapasiteli 5. yıldızlı otel ve alışveriş merkezi inşa edeceğini ifade ederek, kompleksin 150 milyon liraya mal olacağını bildirdi.

Otel için gerekli izinleri aldıklarını ifade eden Gerges, 29 Ekim'de Marya Palace Oteli'nin temelini atmayı hedeflediklerini kaydetti. Gerges, Türkiye'nin 4. büyük ve kapsamlı otelini Mardin'de açmaya karar verdiklerini belirterek, "20 ay gibi kısa bir sürede Marya Place otel ve alış veriş merkezini hizmete açmayı hedefliyoruz. Mardin'in turizmi gelişiyor. Mardin'in tarihi dokusu ve kültürel zenginlikleriyle bütünleşeceğine inandığımız otel ve alış veriş merkezi dünya turizminin dikkatlerini üzerine çekecek. Otelde konfor ve hizmet en üst düzeyde olacak" dedi.

Altı katlı alışveriş merkezinde 120 işyerinin bulunacağını anlatan Gerges, şöyle konuştu: "Projelerimizi hazırladık. Eksiklerimizi giderdik. Alış veriş merkezimiz 6 katlı olacak. 120 adet iş yeri olacak. Bu iş yerlerinde her bir yerde 3 personel çalışacak. Yaklaşık 500 kişi buradan ekmek yiyecek. İşe alacağımız personellerimiz ise Mardinli ve en az 3 yıl Mardin'de ikamet etmiş olacak. Ben 20 yıl gurbette kaldım. Bir Mardinli olarak burada yatırım yapmak ve insanlarımıza istihdam yaratmak asli görevimiz diye düşünüyorum. Komplekste binin üzerinde kişi çalışacak."

Bu konularda ilginizi çekebilir