Marmarabirlik '500 Büyük' listesinde tırmandı

Marmarabirlik, karlılıkta 50 milyon lira ile 150'nci, öz kaynakta 265 milyon lira ile 182'nci sırada yer alırken, üretimden satışlarda ise 304 milyon lira ile bir önceki yıla göre 36 basamak birden yükselerek 382'nci sıraya yerleşti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan "Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırma Raporu'nda" geçen seneye göre 36 sıra yükselerek 382'inci oldu.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, yazılı açıklamasında, son 6 yıldır ürün alım ve satış rakamlarıyla, öz kaynak, ciro ve karlılık açısından çıkış yakalayan Marmarabirlik'in, İSO'nun raporuna göre, 2015 yılında da sanayinin devleri arasındaki yükselişini sürdürdüğünü kaydetti. 

Asa, Marmarabirlik'in, Ford Otosan ve Tüpraş gibi devlerin yarıştığı listede, karlılıkta 50 milyon lira ile 150'nci, öz kaynakta 265 milyon lira ile 182'nci sırada yer alırken, üretimden satışlarda ise 304 milyon lira ile bir önceki yıla göre 36 basamak birden yükselerek 382'nci sıraya yerleştiğini ifade etti.

Marmarabirlik'in, aynı zamanda 2015 yılında öz kaynak ve satış karlılığı ile ISO 500 listesindeki gıda firmaları ortalamasını da geride bıraktığına değinen Asa, listedeki gıda firmalarının ortalama satış karlılığı oranının yüzde 5,8 olduğuna dikkati çekti. 

Marmarabirlik’in satış karlılığı % 15,9 oldu

Asa, Marmarabirlik’in satış karlılığının yüzde 15,9 olarak gerçekleştiğini belirterek, "Gıda firmalarının ortalama öz kaynak karlılığı yüzde 16,9, Marmarabirlik'in öz kaynak karlılığı da yüzde 18,9 oldu. Marmarabirlik, İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında ihracatta ise 302'nci sırada yer aldı" ifadelerini kullandı.

Asa açıklamasında şunları kaydetti: 

"Marmarabirlik'in Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından oluşan ISO 500 listesinde yer alması gurur verici. 32 bin ortağın güç birliğiyle her yıl daha fazla büyüyen Marmarabirlik'in elde ettiği bu başarı, ortaklarımız ve kooperatiflerimiz için gurur kaynağıdır. Marmarabirlik, bir üretici kuruluşunun birlik olunduğunda neler yapılabileceğini en güzel şekilde göstermiştir. Gücünü 8 kooperatifi ve 32 bin ortağının birlik beraberliğinden alan Marmarabirlik, kazandığı bu başarılarla ortaklarının yanında olmaya devam edecektir."

Bu konularda ilginizi çekebilir