Marmarabirlik, ürün bedelinin son dilimini ödeyecek

Birliğin Yönetim Kurulu Başkanı Asa, ürün bedeli ödemelerinin, "bir kuruş dahi kredi kullanılmaksızın" özkaynaklarla yapıldığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA  - Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, üretici ortaklara olan ürün bedelinin son diliminin, cuma günü ödeneceğini bildirdi.

Asa, yazılı açıklamasında, üretici ortaklardan aldıkları toplamda 128,5 milyon liralık ürün bedelinin yüzde 80'ini ödediklerini, yüzde 20'lik kısma tekabül eden 20 milyon 625 bin lirayı da cuma günü ödeyeceklerini belirtti. Böylelikle ürün bedellerinin tamamının ödenmiş olacağını aktaran Asa, "Ürün bedeli ödemelerinin, bir kuruş dahi kredi kullanılmaksızın birliğin öz kaynaklarıyla yapıldığını" dile getirdi.

Hidamet Asa, ayrıca ortaklara gübre, zirai ilaç dağıtımı yapıldığını belirtti.

Üç ayda 8 bin tonluk ürün satışı

Pazarlamaya büyük önem verdiklerini vurgulayan Asa, şunları kaydetti:

"Satışların artırılması için her türlü argümanlar geliştirildi. Yeni pazarlar araştırıldı ve yapılan bu çalışmalar neticesinde bu yılın Ocak, Şubat ve Mart aylarında toplam 8 bin tonluk ürün satışı gerçekleşti. Ayrıca yurt içinde yeni pazar arayışları ve yurt dışında etnik pazar dışında yeni çeşit ve damak tatları ile satışları artırarak 35 bin tonun üzerinde satış yapmayı hedefliyoruz."  

 

Bu konularda ilginizi çekebilir