Maslak’a mahalle havası getirecek

Bay İnşaat tarafından Maslak’ta yapılan 500 milyon dolarlık Maslak 42 projesi, Maslak’a mahalle havası getirmeyi amaçlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bay İnşaat tarafından Maslak’ta yapılan 500 milyon dolarlık Maslak 42 projesi, kapılarını 2015 yılını Eylül ayında açacak. İçinde bir otel, rezidans, 100 mağazalık bir AVM, otel, gösteri ve sanat merkezinin yer alacağı 42 katlı projede dairelerin yüzde 50’si satıldı. Dükkanların da bulunduğu proje, Maslak’a mahalle havası getirmeyi amaçlıyor. 

Projeyle ilgili bilgi veren Bay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özmandıracı, 270 bin metrekare inşaat alanıyla Zorlu’dan sonra bölgenin en büyük projesi olduğunu ifade ederek, 460 rezidans dairenin yer aldığı 42 Maslak’ta metrekare satış fiyatlarının 5 bin ile 7 bin dolar arasında olduğunu söyledi. Özellikle şehir hayatını sevenler ve gençler tarafından 42 Maslak’ın tercih edildiğini aktaran Özmandracı, projedeki dairelerin büyüklüklerinin 69 ila 269 metrekare arasında olduğunu söyledi. Özmandracı, yatay ofislerin de yer aldığı projede ofislerin metrekare satış fiyatının ise 4 bin 500 dolar ile 6 bin 500 dolar arasında olduğunu belirtti. 100 mağazalık bir AVM’nin olacağı projede AVM diğerlerinden farklı olacağını ifade eden Erol Özmandracı, “Bölgedeki diğer AVM’ler gibi yanyana giyim mağazaları olmayacak. Daha çok yeme içme alanları, spor giyim ve ihtiyaca yönelik dükkanlar olacak. Maslak’ın merkezindeki bir proje olarak bölgeye eksik olan mahalle havasını getireceğiz” diye konuştu. Erol Özmandracı, projedeki oteli ise yüzde 50 ortaklık şeklinde işleteceklerini, yabancı bir markayla bu konuda anlaşmak üzere olduğunu açıkladı. 

Sanat merkeziyle gençleri teşvik edecek 
Türkiye’de genç sanatçıları ve yaratıcılığı desteklemek için projede 500 kişilik sanat merkezi yaptıklarını anlatan Özmandracı, “Maslak’ta 30’a yakın sanat galerisi var. Ayrıca birçok gösteri merkezi açılıyor. Maslak’ta bir sanat lekesi oluştu. Biz de gösteri ve sanat merkezinde genç sanatçıların eserlerini sergilemelerine olanak sağlayacağız. Burası yaşamın parlayacağı bir alan olacak. Şu anda bunu engelleyen tek şey oto sanayi sitesi” diye konuştu. Levent’te fiyatların Maslak’ın yüzde 50 üzerinde olduğuna işaret eden Özmandracı, İstanbul’un kuzeye kayması ve yeni havaalanına yakınlığın bölgenin gelişimine katkı sağladığını bu nedenle bölgenin yakın zamanda Levent gibi olacağını söyledi.