Meka Plastik, yeni pazarlarla ihracat ağını genişletmek istiyor

Meka Plastik Genel Müdürü Çeken, “Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere 13 ülkeye ihracat yapıyoruz. Üretimimizin cirodaki payı yüzde 20. Yeni pazarlar bularak mevcut üretim kapasitemizi yüzde 10 artırmak istiyoruz” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İKBAL FİDAN

KAYSERİ - Mobilya yan sanayi, beyaz eşya, telekomünikasyon ve medikal sektörüne yönelik üretim yapan Meka Plastik, ihracat pazarını genişletmeyi hedefliyor. İç pazarda, 81 ilde 100’ü aşkın bayi ile ürünlerini pazarladıklarını dile getiren Meka Plastik Genel Müdürü Sabri Çeken, “2006 yılında bünyemizde kurduğumuz kalıp üretim atölyemiz ile kalıp imalatına, 2012 yılında ise medikal sektörüne girdik” dedi. OKSİMED markası ile üretim yaptıklarını belirten Çeken; oksijen maskesi, nebülizer maskeler, nazal oksijen konulü, idrar torbası, travma boyunlukları, anestezi devresi ara parçaları, diyaliz için kullanılan plastik malzemeler, pecc implatasyon plastik malzemeleri, entral ve paranteral beslenme plastik parçaları ile medikal cihaz gövde ve parçaları ürettiklerini söyledi.

13 ülkeye ihracat yapıyor

Endüstriyel alanda beyaz eşya, mobilya, otomotiv yedek parça ve ekipmanları, elektrik-elektronik plastik malzemeleri, dekorasyon malzemeleri ve güneş enerjisi sektörlerine yönelik üretim gerçekleştirdiklerinin altını çizen Çeken, bünyelerinde 40 enjeksiyon makinesinin bulunduğunu vurguladı. 2 bine yakın kalıptan 120 milyon adet plastik üretecek kapasiteye sahip olduklarına değinen Çeken, “Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere 13 ülkeye ihracat yapıyoruz. Üretimimizin cirodaki payı yüzde 20. Yeni pazarlar bularak mevcut üretim kapasitemizi yüzde 10 artırmak istiyoruz” ifadelerini kaydetti.

Piyasaya yeni ürün sunabilmek için Ar-Ge çalışmalarına önem verdiklerini dile getiren Çeken, “Bu yıl bütçemizin yüzde 20’lik kısmını Ar-Ge faaliyetlerimize ayırdık. Bu bütçe ile damlama fittings sulama ekipmanları üretimi yapmayı planlıyoruz. Almond markası altında polyprophlen ve polietilen kangal boru bağlantı adaptörleri ve damla sulama ekipmanları üretimine 2017 yılında başladık” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir