Mektebim Okulları, Suudi SEDCO şirketi ile ortaklığa gidiyor

Mektebim Okulları, Suudi Arabistanlı şirket SEDCO ile ortaklığa gidiyor. Bu ortaklık, Suudi şirket SEDCO’nun Türkiye’deki ilk yatırımı olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kezban KARABOĞA

İSTANBUL - Mektebim Okulları, Suudi Arabistanlı şirket Saudi Economic and Development Company (SEDCO) ile ortaklığa gidiyor. İlk etapta hisselerin yüzde 19.5’i SEDCO’ya devredilecek. Şirketin 1 yıl sonra devri öngörülen hisse oranı ise yüzde 50 seviyesinde olacak. 

0-012.jpgŞirket yetkililerinden aldığımız bilgilere göre iki kurum arasındaki ortaklık görüşmeleri 9 aydır devam ediyordu. Gelinen noktada onay için Rekabet Kurumu’na başvuru yapıldı. Onay sonrası hisse devir işlemleri yapılacak. İlk etapta şirketin hisselerinin yüzde 19.5’i SEDCO şirketine devredilecek. Şirketin 1 yıl sonra devri öngörülen hisse oranı ise yüzde 50 seviyesinde olacak. Her iki durumda da şirkette yönetim hakkı Kalko Ailesi’nde olacak. Bu ortaklık, Suudi şirket SEDCO’nun Türkiye’deki ilk yatırımı olacak. 

SEDCO, körfezin en büyük bankalarından olan The National Commercial Bank’ın sahibi. Bu banka Suudi Arabistan’ın ilk bankası. Mektebim Okulları’nın Türkiye genelindeki 63 okulunda 10 bine yakın öğrenci eğitim görüyor. 27 kampüsü var. Okulun üst düzey yöneticilerinden aldığımız bilgilere Kalko Ailesi şirketinin tamamını satmayı düşünmüyor. Aile, bu ortaklık ile 4 yıl içinde Türkiye genelinde kampüs sayısını 100’e çıkarmayı, ve Ortadoğu ve Balkanlarda kampüs açmayı planlıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir