Microsoft, LCW'ye büyük tasarruf sağladı

Microsoft İş Zekası Çözümleriyle LC Waikiki, yılda 1 milyon dolar tasarruf etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Daha iyi bir raporlama sistemine sahip olmak için Microsoft SQL Server 2012 Kurumsal iş zekası çözümünü tercih eden LC Waikiki, yılda 1 milyon dolar tasarruf etti.  

Microsoft açıklamasına göre, LC Waikiki, daha iyi bir raporlama kabiliyetine ulaşmak için Microsoft'la işbirliğine gitti. Kurum içinde bulut teknolojileri üzerinden çalışan bir çözüm olan Microsoft SQL Server 2012 Enterprise BI kullanmaya başlayan LC Waikiki, yılda 1 milyon dolarlık tasarrufa imza attı. 

Self servis iş zekası teknolojisine sahip olan çözüm sayesinde LC Waikiki BT masraflarında tasarruf etmenin yanı sıra, bulut teknolojisinin etkisiyle daha az yatırımla daha çok bilgiyi analiz edebiliyor. Tüm LC Waikiki çalışanları, konumdan ve cihazdan bağımsız olarak hızlı ve basit web bazlı raporlamadan faydalanabiliyor. 

Office 365 için Power BI sayesinde, LC Waikiki çalışanları herhangi bir yerden kolay bir işlemle görsel raporlara ulaşabiliyorlar. Bu da çalışanların daha fazla analitik beceriye sahip olması ve doğru kararları daha hızlı alabilmesi anlamına geliyor. Bu durum rekabette avantaj sağlamanın yanı sıra, BT çalışanlarının rapor hazırlayarak zaman harcamak yerine daha verimli olabilecekleri iş süreçlerine yoğunlaşmalarına yardımcı oluyor. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Microsoft Türkiye Bulut ve İş Platformu Ürün Yöneticisi Gökben Utkun, projeye dair şunları söyledi: 

"2011 yılında Microsoft SQL Server 2008 R2 sürümü ile self servis iş zekası teknolojisiyle raporlama yapmaya başlayarak hızını artıran LC Waikiki, 2013 yılının Ağustos ayında bulut temelli iş zekası platformunu geliştirmeye karar verdi ve iş zekası platformunu SQL Server 2012'ye taşıdı. LC Waikiki'de yöneticiler bu sayede, üzerinde tarayıcı olan herhangi bir akıllı cihaz üzerinde Power BI çözümünü kullanarak istedikleri raporları görüntüleyebiliyorlar." 

LC Waikiki İş Zekası Yöneticisi Metin Pekanlar ise "2023 yılında Avrupa'nın en yaygın mağaza zincirlerinden biri olmayı hedefliyoruz. Bu operasyonel büyümeyi daha etkin kılmak amacıyla artık daha iyi bir raporlama sistemine sahip olmayı ve dolayısıyla verilerine daha kolay ulaşmayı amaçladık. Office 365 için Power BI ve SQL Server 2012 self servis iş zekası teknolojisininin avantajlarından yararlanarak, verimlilik maliyetlerinde yıllık olarak yaklaşık 1 milyon dolar tasarruf ettik" ifadelerini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir