Mikrosaray, sertifika alan ilk ve tek şirket

Mikrosaray, ödeme sistemlerinin altyapı güvenliğini test eden uluslar arası PCI-DSS denetiminin en son ve en kapsamlı versiyonunu geçerek sertifika alan ilk ve tek şirket olmayı başardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye’nin önde gelen yazarkasa şirketlerinden Mikrosaray,  ödeme sistemlerinin en kapsamlı güvenlik testi olarak bilinen PCI-DSS (Payment Card Industry- Data Security Standarts) denetiminin en son versiyonunu başarıyla geçen ilk şirket oldu.

Mikrosaray, şu anda ödeme altyapısı 399  maddeden oluşan ve 12 temel prensibi içeren PCI-DSS sertifikasının en yeni hali olan Versiyon 3’e sahip tek şirket durumunda.

Ödeme sistemlerinin güvenlik temeli üzerinde yükseldiğini vurgulayan Mikrosaray Yönetim Kurulu Başkanı Latif Güler, “IBM Data Center hizmetleri ile yaptığımız iş ortaklığıyla geliştirdiğimiz TSM adı verilen altyapımızın PCI-DSS kriterlerinin en son versiyonunu başarıyla geçmesi bizi çok mutlu etti. PCI-DSS uyumlu alt yapımızın hem üye iş yeri, hem tüketici, hem de bankalar için  tüm risklere karşı ne kadar güvenli olduğu bir kez daha tescillenmiş oldu” dedi.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) öncülüğünde hazırlanan yeni yasaya göre, ödeme kuruluşlarının birincil ve ikincil sunucularının Türkiye’de bulunması gerektiği gibi, kredi kartı ve müşteri bilgileri gibi hassas ödeme verilerine dair birinci ve ikinci kopyaların da Türkiye’de, dünya standartlarındaki yüksek güvenceli altyapı sistemiyle muhafaza edilmesi gerekiyor.

Latif Güler, Mikrosaray olarak sadece yazarkasa ürünleri değil yazarkasa çözümleri de sunduklarının altını çizerek şunları söyledi: “30 yıllık iş tecrübemizle geliştirdiğimiz yeni nesil mali yazarkasa altyapısı ile birlikte, farklı yazarkasa firmalarına, kendi ürünlerini yeni yapıya tamamen uygun hale getirerek anahtar teslim çözümler sunuyoruz. Son tüketiciye en iyi hizmeti vermeyi amaçladığımız gibi kurumsal firmaların da çözüm arayışına son vermek için çalışıyoruz.”

Mikrosaray’ın PCI-SCC’nin Şubat ayında çıkardığı PCI-DSS 3.0 denetimini geçebilmesi için PCI-DSS konusunda uzman kadrosuyla danışmanlık veren Paywizard Genel Müdürü İlker Diker ise söz konusu sertifikayı almak için uzun süredir çalıştıklarını belirterek, “Sonunda Mikrosaray ile birlikte hedefe ulaşmaktan çok mutluyuz” dedi.