Minikler marketleri denetleyecek

Kim Marketler Zinciri'nin 78 mağazasında anasınıfı öğrencileri ürünleri denetleyecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kim Marketler Zinciri, bilinçli tüketici yetiştirmek için anasınıfı öğrencilerine eğitim veriyor. Geleceğin bilinçli tüketicilerini yetiştirmek adına market alışverişinde dikkat edilmesi gereken detayları miniklere öğreten KİM Market, 78 mağazasında uygulamayı yaygınlaştıracak. Son kullanma tarihine dikkat etme, taze ürünleri seçme, hijyen kuralları, hatalı ürünler, fiş alma gibi pek çok alanda tüketicinin dikkat etmesi gerekenleri öğrenen minikler her ay KİM Mağazalarında kalite müfettişi olarak denetime çıkarak haklarını aramayı öğreniyor. 

Proje ile haklarını bilen sorumluluk sahibi tüketiciler yetiştirmeyi hedeflediklerini anlatan Kim Marketler Zinciri Genel Müdürü Hamit Akçay, "Tüketici bilinçlendikçe perakende sektöründeki kalite de artacak. Maalesef vatandaşımız mağazalara girdiğinde son kullanma tarihine dahi bakmıyor. 
Fişini almadan mağazadan çıkıp gidiyor. En temel tüketici haklarını dahi bilmeyen tüketici yerine her hakkını bilen ve sorgulayan bilinçli tüketicileri yetiştirmek için yola çıktık" dedi.

Minikleri Kim Eğitiyor projesi kapsamında İstanbul Bağcılar Sihirli Orman Anaokulu'nda eğitim gören 15 öğrenci, ilk denetimini Kim Market Güneşli Mağazasında yaptı. Öğretmenleri ve Kim Market Genel Müdürü Hamit Akçay eşliğinde mağazada satılan ürünleri denetleyen minikler reyon görevlilerinden bilgi aldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir