Mobilike, 30 milyon TL'ye Norveçli Opera'nın oldu

Dünyaca ünlü internet ağ tarayıcılarından Norveçli Opera Networks, Türkiye'de mobil reklam platformu Mobilike’ın tamamını 30 milyon TL’ye satın aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kerim ÜLKER

İSTANBUL - Dünyanın en büyük internet ağ tarayıcılarından Norveçli Opera Networks, Türkiye’ye hızlı girdi. Norveçli şirket, mobil reklam platformu Mobilike’ın tamamını satın aldı. Norveçli dev, satın almayı sahibi olduğu reklam teknolojileri şirketi Opera Mediaworks tarafından yaptı. Opera Mediworks’un yaptığı bu satın alma 30 milyon liranın üzerinde bir değerle gerçekleşti.

3 G’nin başlamasıyla mobil reklam sektörünün ilk şirketlerinden biri olan Mobilike, 2009 yılında Volkan Biçer ve Şekip Can Gökalp adlı girişimciler tarafından kuruldu. Akıllı telefonlardan tabletlere geniş bir kullanım ağı bulunan mobil reklam pazarında hızla yükseldiklerini ve şu anda yüzde 65’lik pazar paylarının olduğunu dile getiren şirketin Genel Müdürü Volkan Biçer, “Hemen hemen Türkiye’deki bütün medya ve basın kuruluşlarıyla çalışıyoruz. Müşterilerimiz arasında dünyaca ünlü şirketler de var. Türkiye mobil reklam sektöründe teknolojik gelişimin öncülerinden olan Mobilike, akıllı telefonlarda ve tabletlerde uygulanan reklamlarda rich media ve video reklamlarını yayınlayan ilk şirket. Mobil reklam kampanyalarının yaratılması aşamasında verdiğimiz teknolojik, kreatif, ve stratejik destek ile 200’den fazla kurumsal markanın kendi hedef kitlesine ulaşmasını sağlıyoruz” dedi.

300 milyon liralık bir pazar oluştu

Türkiye’de mobil pazarlama sektörünün 10 yıldan daha az bir sürelik geçmişi bulunduğunu aktaran Volkan Biçer’in verdiği bilgilere pazarın cirosal büyüklüğü ise 300 milyon TL civarında.
Şu anda Mobilike’ın 72 kişise istihdam sağladığını dile getiren Biçer, “Bunun yüzde 30’u mühendis. Yaş ortalamamız 24. En yaşlısı da 32 ile benim. Bir masa ve iki sandalye ile kurduğumuz şirketin dünyaca ünlü bir markaya satılması bizler için büyük onur verici bir durum. Ne kadar doğru bir yolda olduğumuzun da göstergesi oldu” diye konuştu. Mobilike’ın geçmişte küresel firmalardan yatırım aldığını hatırlatan Volkan Biçer, “2012’de Almanya’dan Berlin merkezli Madvertise adlı bir şirketle ortaklığımız oldu. Firmamıza yatırım yapmışlardı.” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir