Modelpan'a Greenguard sertifikası

Ak Alev'in manyezit yapı paneli Modelpan, Greenguard ve Greenguard Gold sertifikalarına layık görüldü. Sertifika için ürünler 10 binden fazla kimyasal için teste tabi tutuldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yıldız Holding çatısı altında faaliyet gösteren Ak Alev'in manyezit yapı paneli Modelpan, iç mekanlarda insan sağlığına tehdit oluşturmayan içerikten oluşan yapı malzemelerinin almaya hak kazanabildiği Greenguard ve Greenguard Gold sertifikalarını aldı.

Greenguard Sertifikası için ürünlerin Amerika Standartlar Enstitüsü'nün belirlediği 10 binden fazla kimyasal için teste tabi tutulduğunu söyleyen Modelpan Genel Müdürü Sibel Hızlan, sertifika ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Greenguard sertifikası; çeşitli mekânlarda kullanılmak üzere tasarlanmış ürünlerin kimyasal madde salınımlarının, iç mekân hava kalitesi açısından belirlenmiş sınırlar dâhilinde olduğunu tescil ediyor. Greenguard sertifikası alan ürünler, hem düşük emisyon değerleriyle mekanların daha sağlıklı olmasını sağlıyor hem de üreticilerin sürdürülebilirlik konusundaki güvenilirliğini sağlamlaştırıyor."