Multinet Up, Anadolu odağında yeni ofisler açacak

Yemek kartı sektöründe Türkiye’de pazar liderliğine koşan Multinet Up, bunu ‘Anadolu açılımı' ile destekleyecek. Multinet Up CEO’su Yusuf Ziya Gündüz, ofislerinin olmadığı şehirlere ofis açmaya başladıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Merve YİĞİTCAN

İSTANBUL - Türkiye’de daha çok yemek kartı şirketi olarak bilinse de, teknoloji altyapısını kullanarak şirketlere kurumsal çözümler sunan Multinet Up, Anadolu’da büyümek için çalışmalarına hız verdi. DÜNYA’ya konuşan Multinet Up CEO’su Yusuf Ziya Gündüz, şirketin Türkiye’deki serüvenini anlatırken, yeni yatırım planlarından da bahsetti. Yusuf Ziya Gündüz, yemek kartı sektöründe 4 büyük oyuncunun olduğunu hatırlatarak, pazar paylarının yüzde 30 civarında olduğunu, sene sonunda da pazar liderliklerini korumayı hedeflediklerini kaydetti. Gündüz’ün verdiği bilgilere göre, Multinet Up’ın şu anda yaklaşık 21 bin kurumsal müşterisi var. Aktif olarak Multinet Up kart kullanıcı sayısı ise 870 bin. 35 bin civarında da üye iş yeri mevcut. 

Gündüz, ‘paydaş’ olarak nitelendirdiği üye işyerlerinin sayısının yıl sonunda 40 bini geçeceğini dile getirdi. “Çoğu insan bizi sadece yemek kartı şirketi olarak biliyor” diyen Yusuf Ziya Gündüz, “Ancak biz teknolojik altyapımızı kullanarak kurumsal şirketlere 360 derece hizmet sunuyoruz. Sunduğumuz çözümlerimiz arasında kurumsal yemek kartının yanı sıra akaryakıt ödemeleri, hediye kartları, sadakat ve ortak tedarik sistemleri, seyahat ve konaklama çözümleri, uzun dönemli araç kiralama ve çevrimiçi ödeme hizmetleri bulunmakta” ifadelerini kullandı.Multinet Up, Türkiye’de Restonet, Petronet, Gift- Card, Multicar, Otelnet, iPara, Passnet ve Okulnet ile çeşitli sektörlerde harcamadan güvenliğe pek çok alanda kolaylık sağlıyor. Teknoloji altyapılarının diğer firmalara göre daha önde olmasını ise Gündüz, şöyle anlattı: “Biz 16 yıllık bir firmayız. Diğer oyunculara göre yemek çeki sektörüne sonradan girdik. Ancak bundan dolayı hiç kağıt çek kullanmadık, ilk günden itibaren çipli kartla yer aldık. Bu da bizim teknolojiye daha fazla ağırlık vermemizi sağladı. İlk başlarda Fransız ortağımız Up Group IT’ye neden bu kadar yatırım yapıp, ağırlık verdiğimizi merak ediyordu. Şimdi ise onların Ar-Ge merkezine dönüştük. Mesela Fransa’da uygulanacak bir projenin çalışmalarını İstanbul’da gerçekleştiriyoruz.” Anadolu’da büyümek hedefinde olan Multinet Up, yatırımlarını bu doğrultuda yönlendiriyor. Gündüz, ‘Anadolu Buluşmaları’ toplantılarına ağırlık verdiklerini ifade etti. Bölgesel ofislerle tüm Türkiye’ye ulaştıklarını söyleyen Gündüz, Anadolu’da büyüme hedefi doğrultusunda ofislerinin bulunmadığı şehirlerde de ofisler açmaya başladıklarını dile getirdi. “Böyle bir altyapımız varken, bu hizmeti oradaki müşterilerimize neden götürmeyelim” diyen Gündüz, temsilciliklerin sayısının artırılacağını ifade etti. Yine ‘Anadolu açılımı’ kapsamında Multinet Up, telesatış ve mobil ekipleri büyüttüklerini kaydetti. 

Üç ülkeye girmeyi planlıyor 

Yıl sonuna kadar 3 yeni ülkede yer almak istediklerini söyleyen Gündüz, Fransa’daki ana merkezin de Afrika, Ortadoğu ve Yakın Doğu’da Türkiye merkezli büyümek istediklerini kaydetti. Türkiye operasyonunun grup için oldukça önemli olduğunu dile getiren Gündüz, Türkiye’nin grubun ilk 3 ülkesinden biri olduğunu belirtti. Multinet Up’ın 2014 yılı cirosu 1,4 milyar dolardı

'Yemek kartı komisyonunda piyasanın dinamikleriyle oynanmamalı'

Türkiye’de yemek kartları komisyonu yıllardır konuşulur. Yusuf Ziya Gündüz, üye işyerlerine faydalı ekonomik hizmetler sunarak, şirketlere maliyet unsuru olmaktan çok katma değer yarattıklarını söyledi. Her ülkenin kendi ticari şartları olduğunu, dolayısıyla kıyaslama yapmanın doğru olmayacağını belirten Gündüz, şöyle devam etti: “Mesela Avrupa’da yemek kartı firmaları ile müşterileri arasında iskonto uygulaması yok. Hatta iskonto olmadığı gibi müşteriler kart kullanım bedeli, hizmet bedeli gibi ücretler ödüyor. Piyasada şartları dikte edemezsiniz. Zorlamaya kalkarsanız bir şekilde su yolunu bulur.”

Filo kiralamada hedef ilk 5

Türkiye’de filo kiralama alanında potansiyelin yüksek olduğunu söyleyen Yusuf Ziya Gündüz, bu sektörde her sene yüzde 50’lerin üzerinde bir büyüme oranına sahip olduklarını dile getirdi. “Multicar’ı Anadolu’da da büyüttük” diyen Gündüz, hedefl erinin Türkiye’deki ilk 5 şirket içerisine girmek olduğunu ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir