Net Bor, ihracat ve pazar payını artırmayı hedefliyor

Hedefleri arasında ihracatlarını artırmanın önemli bir yer tuttuğunu belirten Özkan Demir, yeni yatırımlarıyla alt yapı boru segmentinde mevcut pazar payı ve ihracatını büyütmeyi hedeflediklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

SİVAS - Sivas Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Net Bor, alt yapı boru segmentinde yaptığı ürünlerin yaklaşık yüzde 50'sini ihraç ediyor. Mevcut pazar payını genişletmeyi hedefleyen firma 30 bin ton olan üretim kapasitesini 50 bin tona çıkaracak. 

Alt yapı ürün grubunda üretim yaparak müşterilerin ihtiyaçlarına cevap verdiklerini  söyleyen  Net  Bor  Plastik Boru İnş.Nakl.Lab.Hizmetleri ve Tic.San.AŞ Genel Müdür Yardımcısı Özkan Demir, "Ağırlıklı olarak  PE100 boruların üretimini yapıyoruz  bunun yanında  doğalgaz, sulama ve drenaj boruları da üretiyoruz. 10 bin metrekaresi kapalı alan, 60 bin metrekaresi de açık alan olmak üzere 2003 yılından bu yana Sivas OSB 'de faaliyet gösteriyoruz. Daha çok kamu kuruluşları ve müteahhit firmalarla çalışıyoruz. Üretimini yaptığımız ürün çeşitlerimiz ile alt yapı projelerinde ihtiyaçlara cevap veriyoruz. Bunun yanında satıcı firmalarla bölgesel olarak çalışıyoruz.Alanında uzman yaklaşık 70 personelimizle müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. Müşterilerimiz  ise ürün kalitemizden oldukça  memnun.Ürünlerimizde ISO 9000,14000,18000  kalite sistemi uyguluyoruz. Ayrıca laboratuvarımız ise TÜRKAK onaylıdır" dedi. 

Hedefleri arasında ihracatlarını artırmanın önemli yer tuttuğunu vurgulayan Demir, "İhracatımızın ortalama  yüzde 50'sini Balkan Ülkeleri'nden karşılıyoruz.Ciromuzun yaklaşık yüzde 50'sini ihracattan karşılıyoruz.  Şuan için 10 ülkeye ihracat yapıyoruz. Yakın zamanda ihracatını gerçekleştirdiğimiz ülke sayısını 20 'ye, orta vadede 50'ye çıkarmayı hedefliyoruz.Önümüzdeki yıllarda ise Afrika Ülkeleri'ne ürünlerimizi ihraç etmek istiyoruz" diye konuştu.Demir, bayilik sisteminden ziyade proje bazlı çalıştıklarını ve bölgesel olarak ürünlerinin satışını gerçekleştiren 30 firma olduğunu sözlerine ekledi. 

'Yurt içinde sektörümüzde ilk 3'te olmayı hedefliyoruz'

Ar-Ge ve ürün çeşitliliğini artırma çalışmalarının yanısıra kapasite artışına yönelik yatırımlarının olacağını  ifade eden Demir "Firma olarak  kompozit esaslı malzemelerle yeni ürün çalışmalarına başladık. Ürün portföyümüze   korige boruları da ekledik.Şuan yıl boyunca 30 bin ton ürün üretebiliyoruz. Yatırımımızla üretim kapasitesini 50 bin tona çıkarmayı amaçlıyoruz. Ürünlerimizin ülke genelinde kullanımını yaygınlaştırarak her noktada var olmak istiyoruz. Yurt içinde ilk üç üretici firma arasında olmayı hedefliyoruz" diye ifade etti. 

Sektör hakkında açıklamalarda bulunan  Demir,ihracat pazarları açısından komşu ülkelerin ekonomik ve jeopolitik açıdan stabil olmamasının önemli bir sorun olduğuna dilkkat çekti. Demir,ayrıca stabil olmayan girdi fiyatlarının, yerli hammadde üreticisi sayısı ve kapasitesi açısından bir beklenti oluşturduğunu da sözlerine ekledi. Yerli hammadde üretim kapasitesi ve ürün çeşidinin artırılması gerektiğini dile getiren Demir, plastik boru üretimi konusunda makine kurulu kapasitesi, teknoloji ve personel altyapısının ülkede gelişmiş olmasınında  önemli bir avantaj olduğunu vurguladı. 

Demir şöyle dedi: " Dünya pazarlarındaki volatilite ve belirsizlik bizi bir miktar endişelendiriyor. Sektördeki rekabetin kalite çıtasını yükselteceğini ve kaliteli ürünün ayakta kalabileceğini düşünüyoruz"

Bu konularda ilginizi çekebilir