Netelsan Uzunnu Şirketler Grubu, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor

Yüzde 100 yerli üretim yapan Netelsan AŞ, kurulan yeni markalar ile farklı sektörlerde yatırıma odaklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EMEL ÜNAL BULUT

İSTANBUL - Sektöründeki faaliyetlerine 1989 yılında başlayan Netelsan, görüntülü diafon sistemleri, yangın alarm, hırsız alarm, aydınlatma sitemleri, anahtar priz ürün gruplarını, bir arada üreten, şu anda Türkiye’de en büyük firma haline dönüşüyor.

Firma olarak tasarım Türk, üretim Türk, marka Türk sloganıyla yola çıkan Netelsan AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Uzun, yüzde 100 yerli üretim yaptıklarının altını çizdi. Ticaret hayatına merkezi anten sistemi, uydu anten sistemi ve montajı ile başladıklarını anlatan Uzun, “Merkezi anten sisteminin markalaşmamız için engel olduğu düşüncesinden yola çıkarak, diafon işine yöneldik. 2006 yılında sensör üretimini gerçekleştirdik. Görüntülü, aydınlatma, acil aydınlatma, armatür, yangın alarmı, hırsız alarmından sonra şimdilerde anahtar prizi üretimine başlıyoruz. 2018 yılında anahtar prizin satışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz” açıklamasında bulundu. Türkiye’de kendi alanında bu kadar çeşit yerli üretim yapan tek firma olduklarını savunan Uzun, Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan 16 bin 300 metrekarelik fabrikalarında, camından sacına, boyasından kalıbına, elektronik tasarımına kadar tüm aşamalarını kendi yapan tam entegre bir fabrika olduklarını belirtti.

Türkiye’nin 38 şehrinde satış ve servis ağlarının yer aldığını, ayrıca, Gürcistan, Kosova, Kıbrıs ve İsveç’te de bayilerinin bulunduğundan bahseden Uzun “Satışlarımızın yüzde 95’i Türkiye’de. Yurt dışı politikamızın inişleri çıkışlarından dolayı biraz daha yavaş hareket ediyoruz. Yurt içinde sattığımız ürünlerin pazarları yeni geliştiği için yine ağırlığımız yurt içinde olacak” şeklinde konuştu.

‘Ar-Ge’ye yıllık 1 milyon TL bütçe ayırıyoruz’

Klimalara yönelik de çalışmalarının olacağına işaret eden Uzun, ‘’Günümüzde pek çok insanın yaşamının önemli bir bölümü kapalı mekanlarda geçiyor. Bu mekanlar gerek hacim, gerekse barındırdıkları insan sayısı olarak büyük boyutlara ulaştı. Fuar, konferans, tiyatro, sinema salonlarının, alışveriş merkezlerinin pencereleri, açılmayan yüksek binaların yaşanabilir halde tutulması için klima kullanımı gün geçtikçe önem kazandı’’ ifadelerini kullandı. Firmanın üretim alanında yüzölçümünü artırmaya yönelik planları olduğunu da belirten Uzun, ürün gamını genişleterek bölgelerde geniş bir satış ağı organizasyonu kurmaya çalıştıklarının altını çizdi. ARGE’nin çok önemli olduğunu ve yıllık yaklaşık 1 milyon TL bütçe ayırdıklarını vurgulayan Uzun, “Ar-ge bizim olmazsa olmazımız her ürünümüzü kendimiz tasarlayıp, yazılımlarımızı, üretimlerimizi, her şeyi kendimiz yapıyoruz’’ dedi.

‘Yeni markalar yolda’

Yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlayan Netelsan’ın yalnız olmadığını, aynı zamanda Uzunnu Şirketler Grubuna bağlı, bulbakalımbul (-e ticaret), Nural ve 007 ajans olarak sektördeki faaliyetlerine devam ettiklerini aktaran Uzun, sözlerini şöyle tamamladı: Yeni markalarımızı hayata geçireceğiz. Çağımızda artık internet ile birlikte online olarak bütün işleri çözmekteyiz. Bununla ilgili olarak bulbakalımbul adında bir internet platformu kurmuş bulunmaktayız. Emlak, araba, işinizi bulmaktan tutun, hayvanlar alemi, doktor, avukat, antika, ikinci elden, güzellik merkezlerine kadar tüm ihtiyaçlarınıza bir tıkla ulaşabilme imkanını sizlere sunacağız. Bunun için de yaklaşık bir yıldır Ar-Ge çalışmamızı tamamlanmış olup önümüzdeki günlerde bulbakalımbul’u faaliyete geçireceğiz.