Nokia, Vodafone işbirliğiyle Türkiye pazarına geri dönüyor

Nokia, akıllı telefonlar ile Türkiye pazarına geri dönüyor. Vodafone ve Nokia arasında yapılan anlaşma kapsamında, Nokia’nın 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığı Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6 model akıllı telefonlar ilk 3 ay boyunca sadece Vodafone’da satılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İMAM GÜNEŞ

İSTANBUL- Finlandiya menşeili telefon markası Nokia, Türkiye pazarına yeniden dahil oluyor. Şirket, tasarladığı Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6 model akıllı telefonları Vodafone işbirliği ile tüketicilerle buluşturacak. Şirketler arasındaki anlaşmaya göre akıllı telefonlar ilk 3 ayda boyunca sadece Vodafone'da satılacak. Nokia 3'ün perakende satış fiyatı 949 TL olarak belirlenirken, Nokia 5 1149 TL, Nokia 6 ise 1349 TL'den piyasaya sunulacak.

Akıllı telefon pazarı 18.7 milyar dolara ulaştı

Vodafone ve Nokia işbirliğinin detayları, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ve HMD Global Başkanı Florian Seiche’nin katılımıyla düzenlenen toplantıda duyuruldu.

Akıllı telefon pazarının hem dünyada hem de Türkiye’de hızla büyüdüğüne dikkat çeken Engin Aksoy, Türkiye'de geçen yıl 12.5 milyon akıllı telefon satıldığını, akıllı telefon pazarının bir önceki yıla göre yüzde 4.2 büyüdüğünü söyledi. Akıllı telefonu herkes için erişilebilir kılmak üzere yatırımlarını sürdürdüklerini vurgulayan Aksoy, "Türkiye'de akıllı telefon pazarı 18.7 milyar dolara ulaştı. Herkesin kaliteden ödün vermek zorunda kalmadan en iyi telefona sahip olmasını hedefliyoruz. Bu kapsamda, kalitesi ve teknolojisiyle tüm dünyanın tanıdığı ve beğendiği Nokia markasının sahibi HMD ile işbirliğimizi son derece önemsiyoruz" dedi.

Nokia ile 4.5G kullanıcı sayısını artırmayı hedefliyor

Bu işbirliğiyle, sektörde efsane haline gelmiş bir markayı tutkunlarıyla ilk olarak Vodafone'un buluşturacağını belirten Aksoy, şöyle devam etti: "Nokia’nın 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığı Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6 akıllı telefonlar 3 ay boyunca sadece Vodafone’da satılacak. Yeni Nokia akıllı telefonların, hem üstün teknik özellikleri hem de milyonlarca Nokia’severin yoğun ilgisi sayesinde Türkiye akıllı telefon pazarında yeni bir sayfa açacağına inanıyoruz. Müşterilerimizin yüzde 72'si akıllı telefon kullanıyor. Bu rakamı artırmak istiyoruz. 4.5G kullanıcı sayımızı artırmak istiyoruz. Nokia ile yaptığımız işbirliğinin buna katkısı olacağına inanıyoruz."

5 yıl içinde zirveye oynamak istiyor

Nokia markasının telefon ve tabletler için tek lisans sahibi olan HMD Global Başkanı Florian Seiche, yeni Nokia akıllı telefonları Türkiye'ye getirme kararının, marka olarak bu dinamik ülkedeki tüketicilerin gerçek ihtiyaçlarını karşılama arzusu olduğuna dikkat çekti. Türkiye'nin HMD için stratejik açıdan önemli bir pazar olduğuna değinen Seiche, şu bilgileri verdi:

"Vodafone işbirliğiyle, tüketicilerimize saf Android'de yeni akıllı telefon seçenekleri sunmaktan heyecan duyuyoruz. Yeni bir şirketiz. Aralık ayından beri faaliyet gösteriyoruz. Tüketicilerimizden çok fazla talep aldık. 5 yıl içinde önemli mobil telefon sağlayıcılarından biri olmak istiyoruz."

Yeni nesile odaklandı

Hedeflerinin orta segment olduğunu dile getiren Seiche, dünyadaki tüketicilerin yarısının bu segmentte, bu fiyatlarla alışveriş yaptığını ifade etti. Temel olarak bir sonraki nesile odaklandıklarını kaydeden Seiche, 3310 modelinin de Temmuz ayında perakendelerde olacağını duyurdu. HMD Global, yeni Nokia telefonları tanıtırken, Nokia 3'ün uygun fiyatıyla, Nokia 5'in tasarımıyla ve Nokia 6 yüksek oyun performansıyla öne çıktığını savundu. Nokia 6, 5.5 inç, Nokia 5, 5.2 inç, Nokia 3 ise 5.0 inç olarak tasarlandı.