Nurel Medikal, Weyergans'ın Türkiye distribütörü oldu

Nurel Medikal, fiziksel tedavi ve rehabilitasyon konusunda dünyanın en etkin ürünleri arasında yer alan Weyergans ürünlerinin Türkiye distribütörlüğünü aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra; özel hastane ve doktorların ihtiyacı doğrultusunda tek kullanımlık steril cerrahi teknik tekstil ürünleri ile plastik ürünlerin üretimini gerçekleştiren Nurel Medikal, fiziksel tedavi ve rehabilitasyon konusunda dünyanın en etkin ürünleri arasında yer alan Weyergans ürünlerinin Türkiye distribütörlüğünü aldı. 

NASA tarafından, 1962 yılında başlatılan uzay projesinde ilk olarak ortaya çıkan ve yer çekimi olmayan ortamın, insan vücuduna etkilerine çözüm için üretilmiş cihazlar temel alınarak geliştirilen Weyergans ürünleri, sporcu sağlığı, iyileşmeyen yaralar gibi durumlarda uygulanan medikal rejenerasyon ve omuz tedavileri gibi 3 temel alanda, önemli kazanımlar sağlıyor. Nurel Medikal Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Kar; hızlı değişimin yaşandığı sağlık sektörüyle ilgili, gelişen teknolojilere paralel olarak, yeni ürünler üzerinde ve mevcut ürünlerin geliştirilmesi noktasında, yenilikçiliğe ve Ar-Ge'ye çok yüksek oranda yatırım yaptıklarını anlattı. Kar; "Uzun vadede hedefimiz, Türkiye'de olduğu gibi, küresel çapta da sektörün bir numaralı tercih edilen markası haline gelmektir. Tüm çalışmalarımızı ve yapılanmalarımızı, bu hedef doğrultusunda yürütmekteyiz. Weyergans ürünleri, bizim ürettiğimiz Life 7 markalı rejenerasyon destek ürünleri ile birlikte, iyileşmeyen yaraların tedavisinde büyük kazanımlar sağlayacak. Sporcularımızın sahaya daha hızlı dönebilmesi için onların tedavilerine destek olacak ve ödemlerin daha hızlı kaybolması için kullanılacak. Ülkemizde sporcu sağlığı için önemli bir ürün olduğunu düşünüyorum" dedi. 
 
"İyileşme Sürecini Kısaltıyor"

Ürünlerin tarihçesi hakkında bilgi veren Weyergans firmasının kurucusu Rudolf Weyergans da iyileşmeyen yaralarda, lenf ödemlerinde, toplardamar yetmezliği, varis gibi sorunların çözümü için bu ürünlerin kullanılabileceğini ifade etti. Weyergans; "Bu ürünler iyileşme sürelerini ciddi anlamda kısaltıyor. Tamamen uzay teknolojisine yönelik yapılan Ar-Ge'den doğan ürünler. Bu nedenle, özellikle sporcu sağlığı başta olmak üzere, birçok alanda bu ürünleri kullanıyoruz" diye konuştu. 
 
Sporcu sağlığı için tercih edilyor

Türkiye Basketbol Milli Takımı Doktoru Prof. Dr. Tahsin Beyzadeoğlu, Weyergans ürünlerinin sporcu sağlığı açısından büyük önemi olduğunu ifade ederek; sporcuların sakatlık sonrasında sahaya yüzde 40 daha hızlı dönebildiklerini aktardı. Beyzadeoğlu, Türkiye'deki pek çok profesyonel sporcunun, yurtdışına bu ürünleri kullanmak için gittiğini dile getirdi.