ODE Yalıtım, çıtayı yükseltti

Önümüzdeki 4 yıl sonunda 500 milyon TL ciro planlayan ODE Yalıtım, en büyük 300 sanayi kuruluşu arasına girmeyi hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yalıtım sektörünün en önemli oyuncularından Ode Yalıtım, yaptığı yatırımların meyvelerini bekliyor. Son 5 yılda 55 milyon dolar yatırım yapan şirket, ilave yatırımlarla birlikte, 2021 yılında 500 milyon TL ciro hedefliyor. Ode Yalıtım'ın asıl hedefi ise en büyük 300 sanayi kuruluşu arasına girmek.

Faaliyetlere ve yeni hedeflere ilişkin değerlendirmelerde bulunan ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan "Son 5 yılda iki önemli hisse alımı gerçekleştirdik. Bunlardan ilki İş Girişim Sermayesi ile yaptığımız ortaklıktaki hisselerimizin geri alınması, diğeri de İtalyan L'ISOLANTE K-FLEX ile kauçuk köpüğü üreten şirketimizde yaptığımız ortaklıktaki hisse paylarını almamız oldu." dedi.

Turan, şöyle devam etti: "İtalyan ortağımızın hisselerini alarak Türkiye'de yalıtım sektöründe faaliyet gösteren yüzde 100 Türk sermayeli en büyük şirket olduk. Ayrıca Eskişehir'de kurduğumuz yeni üretim tesisimizi ve Çorlu kampüslerimizdeki modernizasyon yatırımlarımızı hayata geçirdik. Öte yandan 2017- 2021 yılları için Ar-Ge ve pazarlama faaliyetlerine 50 milyon liranın üzerinde kaynak ayırdık. Eskişehir üretim tesisimizde sektörümüzün en gelişmiş Ar-Ge laboratuvarından birini kurduk. Ürün gamımızı artırarak, Türkiye'de daha önce üretilmeyen bazı yalıtım ürünlerini üretmeye başlayacağız."

Eskişehir fabrikasının ikinci faz yatırımları tamamlandığında kauçuk köpüğü üretim kapasitelerindeki artışla teknik yalıtım sektöründe Çin ve Almanya arasındaki coğrafyanın en büyük üreticisi olacaklarını ifade eden Turan, "Önümüzdeki 5 yılda Eskişehir üretim tesisimizin etkisiyle hem yurtiçinde hem de ihracatta hızlı bir büyüme kaydedeceğiz. Amacımız milyon doların üzerinde ihracat yaptığımız ülke sayısını her yıl arttırarak, ihracatın toplam ciro içindeki payını yüzde 35'ler seviyesine çıkarmak." diye konuştu.