ODE Yalıtım, Eskişehir'de ilk fazı tamamladı

Eskişehir fabrikasında ilk fazı tamamlayan ODE Yalıtım, 2017 yılının ilk çeyreğinde üretime başlamayı planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yalıtım sektörünün önde gelen şirketlerinden ODE, Çorlu’daki iki tesise ek olarak Eskişehir’de yatırımına başladığı üretim tesisinde ilk fazı tamamladı. Toplam 100 milyon TL'lik yatırım yapılacak olan tesisin 2017 yılının ilk çeyreğinde üretime geçmesi planlanıyor.

ODE olarak tüm siyasi, ekonomik, jeopolitik olumsuzluklara rağmen 2015’te başladıkları yatırım atağına devam ettiklerini belirten ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, “Çünkü her zaman söylediğimiz gibi biz bu ülkeye inanıyor ve geleceğe yatırım yapıyoruz. Bu nedenle yatırımlarımıza hiç ara vermedik, vermeyi de düşünmüyoruz. Eskişehir'de 75 dönüm üzerinde kurduğumuz fabrikamızın ilk fazı tamamlandı. İnşaat ve makina montajı bitti. 2017 yılının ilk çeyreğinde üretime başlamayı planlıyoruz. Eskişehir fabrikası tamamlandığında toplam 100 bin metrekarelik kapalı alana çıkmış olacağız. Bu da bizi Türkiye yalıtım sektörünün en büyük kapalı alana sahip üretici konumuna taşıyacak” dedi.

“Çin ve Almanya arasında en büyük üretici olacağız”

Eskişehir fabrikasına toplamda 100 milyon TL'lik yatırım yapacaklarını anlatan Turan şunları söyledi: “Türkiye'nin ihracatında önemli bir paya sahip olmasından dolayı Eskişehir'de yatırım kararı aldık. 2030 yılı ihtiyaçlarına göre tasarlanan Eskişehir fabrikası Türkiye’nin en modern üretim tesisi olacak. Eskişehir üretim üssümüzün açılmasıyla 20 bin tona çıkartacağımız kauçuk köpüğü üretim kapasitesi sayesinde, teknik yalıtım sektöründe Çin ve Almanya arasındaki coğrafyanın da en büyük üreticisi olacağız.”

Bu konularda ilginizi çekebilir