Ödeal, katlayarak büyüyecek

POS cihazı maliyetine katlanmak istemeyen işletmeler için çözümler geliştiren Ödeal, 2017'yi 22 bin üye işyeri ve 100 milyon lira ciro ile kapattı. Şirket, bu yıl ciro bazında 3, müşteri bazında 2 kat büyüme hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Muhammed KAFADAR - dunya.com

Aylık kotalar ve sabit maliyetler nedeniyle POS yatırımı yapmak istemeyen küçük işletmelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere 2014 yılında yola çıkan Ödeal, 2017 sonuçları ve 2018 hedeflerini açıkladı.

Ödeal'ın kurucusu Fevzi Güngör, konuya ilişkin basın toplantısında, geçtiğimiz yılı 22 bin üye işyeri ile kapattıklarını ve kullanıcılarının yüzde 71'ini şahıs şirketlerinin oluşturduğunu söyledi. Ödeal'ın 2017 cirosunun 100 milyon lira civarında olduğu bilgisini veren Güngör, bu yılki hedeflerinin 300 milyon lira ciro ve 50 bin üye işyeri olduğunu aktardı.

Misyonlarını, "Kahraman bakkal süpermarkete karşı" cümlesiyle özetleyen Güngör, "Alışveriş sosyal bir eylem. Tüm pazarı kasa ödemesi gerektirmeyen 'al ve çık' usulü hizmet sunan dev zincirlerin kontrol edeceği fikrini kabul etmiyorum. Amacımız küçük işletmenin rekabet edebilir hale gelmesini sağlamak" dedi.

"Müşterilerine taksit imkanı sunmak isteyen küçük işletmeler için, her bir banka ile ayrı ayrı sözleşme imzalayarak POS cihazı temin etmek, daha sonra bunların sabit giderlerini karşılamak büyük bir yük. Biz bu servisleri bankalardan toplu olarak alıyoruz ve küçük işletmelere sunuyoruz" diyen Güngör, şöyle devam etti: "CeptePOS servisimiz POS'u ikame eden bir hizmet. Böylece POS cihazı, kağıt, pil gibi ihtiyaçlar tarih oluyor. Ayrıca, aylık sabit bir ücrete katlanmak zorunda değilsiniz, yalnızca işlem bazında komisyon alıyoruz"

Bugüne kadar Sanko'dan 6 milyon dolar yatırım aldıklarını ve Sanko'nun sahipliğinin yüzde 60 olduğunu kaydeden Fevzi Güngör, yerli bir şirketin satın almasının gündemde olduğunu, ayrıca ön ödemeli kart pazarına girmek için başka bir şirketle ortaklık yapabileceklerini de ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir