Olmuksan, Edirne fabrikasını kapatıyor

Edirne fabrikasını kapatma kararı alan Olmuksan, çalışanlarına en uygun desteği verecek seçenekler üzerinde çalışıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Olmuksan International Paper, bugün şirketin Edirne fabrikasını kapatacağını ve 19 Şubat 2017 itibariyle tesisteki tüm üretim faaliyetlerini kalıcı olarak sonlandıracağını duyurdu.  Şirketin Edirne dışında Adana, Bursa, Çorlu, Çorum, İzmir ve Gebze'de fabrikaları bulunuyor.

Olmuksan International Paper, bu yılın ilk günlerinde güvenlik nedeniyle tesisteki üretim faaliyetlerini durdurduğunu açıklamıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Olmuksan International Paper Genel Müdürü Ergun Hepvar, "Edirne fabrikamızla ilgili birçok stratejik seçeneği etraflıca değerlendirdik" diyerek şunları söyledi:
"Ne yazık ki, yeniden faaliyete açabilmek için ekonomik olarak makul bir çözüm alternatifi olmadığını gördük ve tesisi tamamen kapatmaya karar verdik. Bu zor kararın çalışanlarımız üzerindeki sosyal etkisini en aza indirmekte kararlıyız. Çalışanlarımıza en uygun desteği vermemizi sağlayacak tüm seçeneklerin üzerinde çalışıyoruz. Olmuksan IP olarak Türkiye'deki ambalaj sektörüne bağlılığımızı sürdürüyoruz. Oluklu Mukavva Ambalaj üretim faaliyetlerimiz normal seyrinde devam edecektir. Müşterilerimize tedarik konusunda, Edirne tesisimizin kapatılmasından kaynaklanabilecek herhangi bir sıkıntı yaşanmasını beklemiyoruz. Şirketimiz her zaman olduğu gibi üstün kalitede ürün ve hizmet sunmayı sürdürecektir."

Bu konularda ilginizi çekebilir