Organik zeytin ve zeytinyağı üretecek

Marmarabirlik, organik zeytin ve zeytinyağı üretimi için ilk adımı atıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN

BURSA - Bu yılki satış hedefi 35 bin ton olan Marmarabirlik, coğrafi bakımdan organik tarıma uygun Marmara Adası’nda altyapı desteğinin sağlanması halinde organik zeytin ve zeytinyağı üretimi yapacak. 

Dünyada organik üretim pazarının katma değer sağlayan önemli bir sektör haline geldiğini söyleyen Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, konuyu mercek altına aldıklarını belirtti. Organik tarımda organik zeytin üretimine sıcak baktıklarını ve gerekli altyapı oluşturulması durumunda coğrafi açıdan elverişli olan Marmara Adası’nda üretime geçebileceklerini açıklayan Asa, “Bölgede yaklaşık bin 500 ton sofralık zeytin üretimi bulunuyor. Sertifikasyon ve diğer altyapının oluşturulması, üreticiye gerekli desteğin verilmesi halinde organik zeytin ve zeytinyağı üretimi yapabiliriz. Bu sektöre girmemiz halinde hem üreticimize katma değer sağlamış oluruz hem de öncülük ederek sağlıklı rekabet ortamı geliştiririz. Birliğimizin marka gücü artar. Çevre ve gıda güvenliği konusunda müşteri memnuniyeti kazanırız. Aynı zamanda ülke ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlarız” dedi. 

Asa, organik tarım ya da ekolojik tarımın üretimden tüketime her aşamasının kontrole bağlı ve sertifikalı bir üretim sistemi olduğunu söyledi. “Dolayısıyla salt doğal ve ilaçsız üretimin adı ekolojik üretim değildir” ifadelerini kullanan Asa, “Maalesef tarım sektöründe merdiven altı üretim mevcut. Bu ortamda organik zeytin üretimi yapılmasını ve tüketiciye sunulmasını önemsiyoruz” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir