Otokar askeri araçlarını Şili'de tanıtacak

Otokar, Şili'de düzenlenen FIDAE 2014 Fuarı'nda 4x4 taktik tekerlekli araçlardan paletli zırhlı araçlara kadar uzanan geniş ürün gamını ziyaretçilerin beğenisine sunacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Otokar, Şili'de düzenlenen uluslararası Hava ve Uzay Fuarı FIDAE 2014'te dünyaca bilinen zırhlı araçları Cobra ve Arma'yı tanıtacak. 

Otokar açıklamasına göre, şirket, Şili'nin Santiago şehrinde düzenlenen FIDAE 2014 Fuarı'nda 4x4 taktik tekerlekli araçlardan paletli zırhlı araçlara kadar uzanan geniş ürün gamını ziyaretçilerin beğenisine sunacak. Fuarda Otokar standını ziyaret edenler, Cobra ve Arma 8x8 araçlarını daha yakından inceleme fırsatı bulacak. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Otokar'ın bir dünya markası haline geldiğini, yeni pazarlara açılmak isteklerini ifade etti. 

Tasarımı ve üretimi tamamen Otokar'a ait olan araçlarının 5 kıtada 30'a yakın ülkede aktif olarak kullanıldığına dikkati çeken Görgüç, şunları kaydetti: 

"Yerli bir üretici olarak ülkemizi savunma sanayiinde temsil etmekten gurur duyuyoruz. Öncelikli olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kara sistemleri alanındaki her türlü ihtiyacını karşılamak üzere ürün ailemizi sürekli yeniliyor ve genişletiyoruz. Ordumuzun, güvenlik güçlerimizin bizim gibi yerli ve milli üreticileri tercih etmesi yurtdışında da önemli bir referans oluyor. Bundan güç alarak, mili bir firma olmamızın, yabancı bir ortağa bağlı olmamamızın da etkisiyle ürünlerimizi yeni pazarlara tanıtıyoruz. Sadece araçlarımız değil, kule sistemlerimiz de yeni kullanıcıların ilgi ve beğenisini kazanıyor." 

Arma ve Mızrak-30 tanıtılacak

Açıklamada verilen bilgiye göre, Otokar, FIDAE'deki standında ziyaretçilerine 8x8 zırhlı muharebe aracı Arma'yı, yine Otokar tarafından tasarlanan Mızrak-30 orta kalibre uzaktan komutalı kule sistemi ile tanıtacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir