PAKPEN Konya’ya sığmadı, Marmara’ya geliyor

Konya’da OSB’lere sığmayan PAKPEN pazara yakın bölgelere yerleşerek yılda yüzde 20 büyüme hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Uğur YILMAZ
ugur.yilmaz@dunya.com


KONYA –PAKPEN  2013’te Marmara Bölgesi’ne fabrika kurarak ilk kez Konya dışına çıkmaya hazırlanıyor. Şehirde kurulu 7 tesisini Marmara Bölgesi’ne doğru genişletecek olan şirketin yeni fabrikasında yalıtım malzemeleri üretilecek.

Mevlana’yı Anma Haftası’nda Şeb-i Arus törenleri için ziyaretçilerle dolup taşan Konya’da DÜNYA’nın sorularını yanıtlayan PAKPEN Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Tuza, son üç yılda mevcut tesislerine 55 milyon euro yatırım yaptıklarını, yeni yılda ise Konya dışında büyümeye odaklanacaklarını söyledi.  Yalıtım malzemelerinin hassas olması nedeniyle nakliye maliyetlerinin yüksek olduğunu bildiren Tuza,  kentsel dönüşümün başladığı dönemde pazara yakın olmak amacıyla böyle bir karar aldıklarını kaydetti. Fabrika yeri için araştırmaya devam ettiklerini söyleyen Tuza, ayrıca Konya’da yeni bir laboratuvar kuracaklarını dile getirdi.

OSB’ye talep çok, yer yok

Kapı - pencere profilleri ve yalıtım dışında ciddi de bir boru üreticisi olan PAKPEN, gelecek yıl İSO 500’de 226 sıradaki yerini 200’ün üstüne taşımayı hedefliyor. Sözlerine devam eden İbrahim Tuza, "Grup içinde yalıtım durmuyor ancak boru üretimde de ürün gamı sürekli genişliyor. Türkiye’de döşeli doğalgaz hatlarının yüzde 75’inde bizim üretimimiz kullanılıyor. Boru piyasasında ciddi bir büyüme bekliyoruz.  Bu nedenle 2015’e kadar her yıl yüzde 20 büyüme hedefi çizdik. Konya’da 350 parselli 4. Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor ama talep 2 bini aşmış durumda. Dolayısıyla Konya dışına çıkacağız" diye konuştu.

Borsaya göz kırptı

Son yıllarda SPK muhasebesini  tuttuklarının altını çizen Tura, borsaya da göz kırptı. Uzun vadede borsaya açılabilecekleri bilgisini veren Tura, biraz daha büyüdükten sonra harekete geçebileceklerini kaydederek sözlerini noktaladı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir